Donald Trump

Fostul adjunct al şefului campaniei preşedintelui american Donald Trump, Rick Gates, a fost condamnat marţi la 45 de zile de închisoare, primind şi o perioadă de probaţiune de 36 de luni, după ce a pledat vinovat pentru mărturie mincinoasă şi delicte financiare, relatează agenţiile DPA şi Reuters, preluate de Agerpres.

Rick Gates este unul dintre oficialii inculpaţi de procurorul special Robert Mueller în cadrul investigaţiei privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Gates a colaborat cu acuzarea pentru condamnarea altor doi foşti colaboratori ai lui Trump, Paul Manafort şi Roger Stone, motiv pentru care a primit o pedeapsă relativ blândă. El va trebui să plătească şi o amendă de 20.000 de dolari.

Rick Gates este al şaptelea fost colaborator al lui Trump găsit vinovat sau care a pledat vinovat în timpul anchetei desfăşurate de procurorul special Robert Mueller.

Acesta din urmă a publicat în aprilie un raport asupra acestei anchete, în care a admis că nu a găsit dovezi privind vreo colaborare ilegală între Trump şi Rusia sau vreo încercare a actualului preşedinte de a obstrucţiona justiţia în timpul acestei anchete descrise de Trump drept o ”vânătoare de vrăjitoare”. La fel cum s-a întâmplat cu Rick Gates, colaboratorii săi găsiţi vinovaţi au fost însă condamnaţi pentru alte fapte, precum mărturie mincinoasă ori delicte financiare, unele fără legătură cu campania din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here