Alexandru Muraru (PNL): Am depus un amendament pentru plafonarea preţului la energie în cazul instituţiilor de învăţământ superior

Deputatul PNL Alexandru Muraru a anunţat vineri că a depus un amendament pentru plafonarea preţului la energie în cazul instituţiilor de învăţământ superior, universităţilor publice şi private acreditare. ”Avem datoria să protejăm învăţământul superior în faţa crizei energetice”, precizează deputatul de Iaşi.

Am depus, împreună cu colegul meu deputat Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, un nou amendament la Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.119/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei, prin care solicităm plafonarea preţului energiei electrice pentru instituţiile de învăţământ superior, universităţile publice şi private acreditare”, precizează Alexandru Muraru într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, prin amendament se clarifică aplicarea preţului final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru instituţiile menţionate.

Partidul Naţional Liberal are misiunea de a sprijini învăţământul în toate etapele sale”, mai spune deputatul.

Dincolo de argumentul că universităţile, prin dotările ample de care dispun, sunt mari consumatoare de energie, trebuie să ne asigurăm că actul de educaţie nu va fi pus sub semnul incertitudinii. Educaţia este fundaţia pe care se construieşte viitorul ţării noastre, iar prin educaţie ne construim viaţa fiecăruia dintre noi. Şcolile formează caractere iar apoi universităţile formează modele pentru societatea noastră, de aceea este firesc să protejăm şi învăţământul superior. Am toată convingerea că amendamentul nostru va fi susţinut de întregul grup al deputaţilor Partidului Naţional Liberal”, explică Muraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here