Putin nu regretă acţiunile Rusiei în Ucraina, ba, dimpotrivă, cere atacuri ”şi mai masive”

Preşedintrele rus Vladimir Putin declară vineri presei, la finalul unui summit al Comunităţii Statelor Independente (CSI), la Astana, în Kazahstan, că sunt necesare atacuri ”şi mai masive” în Ucraina, cel puţin pentru moment, şi că nu regretă acţiunile Rusiei în Ucraina, relatează CNN, citat de News.ro.

Liderul de la Kremlin face aceste declaraţii după o săptămână de atacuri şi bombardamente ale unor ţinte civile în Ucraina, inclusiv în regiunea Kiev.

Întrebat dacă-şi regretă acţiunile în Ucraina, Putin a răspuns: ”Nu am niciun regret. Vreau să fie clar că ceea ce se petrece acum este neplăcut”.

El a subliniat în continuare că acţiunile Rusiei în Ucraina sunt ”drepte” şi au loc la ”momentul potrivit”.

Liderul de la Kremlin anunţă că mobilizarea militară ăe care a anunţat-o la 21 septembrie nu va fi lărgită şi că aceasta urmează să se încheie în două săptămâni.

”Mobilizarea se încheie. Presupun că în două săptămâni toate măsurile de mobilizare se termină”, a anunţat el vineri.

Aproximativ 220.000 dintre cei 300.000 de ruşi de care era nevoie au fost înrolaţi în armata rusă, a anunţat Putin.

El a decretat luna trecută o ”mobilizare parţială” a populaţiei ruse pentru a lupta în Războiul din Ucraina, în urma unor victorii ale armatei ucrainene, care a recucerit mii de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean de la armata rusă, în cadrul unei confra-ofensive lansate la începutul lui septembrie.

Potrivit unor experţi, forţele ruse au fost epuizate în mod semnificativ.

Putin a acuzat Germania că face o greşeală trecând de partea Ucrainei în războiul rus.

””Germania a decis că angajamente faţă de unele acorduri internaţionale, inclusiv NATO, sunt mai importante decât interese interne. Cred că asta este o greşeală, iar economia şi cetăţăenii lor suferă. Altfel nu ar submina gazoductele Nord Stream”, a declarat Putin la finalul unui summit al Comunităţii Statelor Independente (CSI), la Astana, în Kazahstan.

”Una dintre conductele Nord Stream 2 funcţionează. Decizia de a o deschide nu a fost luată şi este puţin probabil să fie luată, dar asta nu e treaba noastră”, a declarat el.

Presa l-a întrebat pe Putin dacă s-ar întâlni cu preşedintele american Joe Biden.

”Ar trebui să-l întrebaţi pe el dacă vrea să vorbească cu mine. În ceea ce mă priveşte, eu nu văd nevoia unor negocieri cu Biden până nu văd o platformă a acestor negocieri”, a răspuns liderul de la Kremlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here