Alina Ghica, judecătoarea controversată legată de Liviu Dragnea, candidează pentru un post la Inspecția Judiciară

Fosta șefa a CSM, judecătoarea Alina Ghica, în prezent vicepreședinte cu delegație al Curții de Apel București, candidează pentru un post de inspector în cadrul Inspecției Judiciare-Direcția de Inspecție pentru judecători. În paralel, magistratul și-a depus candidatura și pentru un post de judecător la Înalta Curte, transmite Ziare.com.

Fosta șefa a CSM, Alina Ghica a dat în 2018 două decizii extrem de mediatizate: a suspendat completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, într-un proces deschis de Liviu Dragnea, și a anulat o parte din corecțiile financiare impuse de OLAF în afacerea Tel Drum.

Corecția dispusă de Oficiul de Lupta Antifraudă în dosarul Tel Drum, care se ridică la 100% din fondurile europene accesate, a fost anulată de un complet de judecată din care face parte judecătoarea Alina Ghica.

Concursul declanșat de Inspecția Judiciară în dată de 22 septembrie 2020 vizează ocuparea a 11 posturi de inspectori judiciari, dintre care patru posturi la Direcția de Inspecție pentru judecători și șapte posturi la Direcția de Inspecție pentru procurori.

În 2019, Alina Ghica a fost respinsă la interviul susținut la secția de judecători a CSM, în vederea promovării de la Curtea de Apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, secția de contencios administrativ și fiscal. Dar asta nu a împiedicat-o să-și depună, ulterior, candidatura pentru un post la Înalta Curte. Alina Ghica este una dintre cele mai combative judecătoare din grupul ”Savonea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here