Amy Gutman, fiica unui refugiat evreu german, propusă de Biden ambasadoarea SUA la Berlin

  Sursa: Wikipedia

  Preşedintele Joe Biden a confirmat, vineri, numirea doamnei Amy Gutmann în calitate de ambasadoare a Statelor Unite în Germania, în ceea ce mulţi consideră a fi o resetare a relaţiilor dintre cele două ţări, transmite dpa, preluată de Agerpres.

  Gutmann urmează să conducă misiunea diplomatică americană de la Berlin, fiind prima femeie care ocupă acest post.

  În vârstă de 71 de ani, Amy Gutmann este preşedinta Universităţii din Pennsylvania şi autoare a mai multor cărţi pe tema democraţiei constituţionale şi a drepturilor omului.

  Urmează ca Senatul american să aprobe această numire, ceea ce ar putea dura câteva săptămâni sau luni.

  Numirea sa este văzută ca un nou început al relaţiilor americano-germane, care s-au deteriorat în perioada în care la Casa Albă s-a aflat Donald Trump.

  Postul de ambasador al SUA la Berlin a rămas neocupat mai bine de un an după plecarea lui Richard Grenell la începutul lunii iunie a anului trecut. Conducerea interimară a ambasadei a fost asigurată de trimisul Robin Quinville.

  Gutmann s-a concentrat în cariera sa asupra afacerilor globale şi guvernamentale, iar activitatea sa a contribuit la crearea Centrului Penn Wharton China din Beijing şi a Centrului Penn Biden pentru diplomaţie şi angajament global din Washington D.C..

  Anterior, ea a ocupat funcţia de rector la Universitatea Princeton, unde a fost şi director fondator al Centrului pentru valorile umane, conducând, de asemenea, programul de etică şi afaceri publice.

  În activitatea sa profesională a mai activat şi la universităţile Harvard şi Maryland.

  Fiică a unui refugiat evreu german şi prima din familie care a absolvit o facultate, Amy Gutmann a fost inclusă în 2018 de revista Fortune pe lista „celor mai importanţi 50 de lideri ai lumii”.

  OMS: Țările gazdă pentru EURO 2020 vor avea parte de o „supercontagiere”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here