ANM: Praf de origine sahariană, dinspre nordul Africii, vine spre România

Sursa: Pexels

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă avansul unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană dinspre nordul Africii, în perioada 6-9 februarie, transmite News.ro.

”În perioada 6-9 februarie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul şi sudestul Europei, inclusiv deasupra României. În această perioadă, temporar în ţările de la vest şi sud-vest de ţara noastră, se semnalează precipitaţii, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte), iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul ţării.

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca deja au ajuns si in Bucuresti…am iesit afara pe la ora 17 si dupa o jumatate de ora,am simtit parul din crestetul capului prafuit si la radacina plin de nisip ,ca si cum as fi stat pe nisip la plaja,intr-o zi vantoasa..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here