Antena 3, amendată pentru emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat marţi Antena 3 cu 20.000 de lei pentru că în ediţia din 13.09.2021 a emisiunii „Subiectiv” , moderată de Răzvan Dumitrescu, nu a fost asigurată informarea obiectivă a publicului, transmite News.ro.

  Radiodifuzorul a încălcat dispoziţiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504 / 2002, conform cărora „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor” şi pe cele ale art. 64 alin. (1) lit. a), b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual [„În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”].

  Săptămâna trecută, CNA a amendat postul tv pentru aceeaşi emisiune cu 40.000 de lei.

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a dat, în perioada iunie-octombrie 2021, 26 de sancţiuni dintre care 15 amenzi şi 11 somaţii, mai multor radiodifuzori pentru emisiuni cu subiecte despre pandemia de Covid-19 şi vaccinare. Între acestea, Antena 3 a fost amendat cu 75.000 de lei.

  Exemplu pentru București. Cum și-au reabilitat Iașiul, Oradea și Botoșaniul sistemele de termoficare cu bani europeni

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here