Anti-vaccinist condamnat după ce a dublat teoriile conspiraţiei cu alterarea dozelor de vaccin

Sursa: Twitter

Un farmacist american sceptic cu privire la vaccinare a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a pledat vinovat de faptul că a deteriorat cu bună ştiinţă sute de doze de vaccin împotriva covid-19, anunţă Departamentul american al Justiţiei, relatează AFP, preluată de News.ro.

Steven Brandenburg, în vârstă de 46 de ani, ”a scos în mod deliberat” fiole de vaccin anticovid Moderna din frigider, la spitalul în care muncea, în Wisconsin (nord), precizează într-un comunicat Departamentul Justiţiei.

El a fost condamnat la plata unor compensaţii în valoare de 83.800 de dolari spitalului.

Farmacistul a scos o cutie cu vaccinuri, în timpul a două servicii de noapte, în decembrie, şi le-a lăsat timp de mai multe ore afară din frigider, după care le-a pus din nou în frigider, pentru a fi administrate în ziua următoare.

În total, 57 de persoane au fost vaccinate cu dozele de vaccin deteriorate, precizează Departamentul Justiţiei.

”Tentativa deliberată de deteriorare a dozelor de vaccin în timpul unei situaţii de urgenţă sanitară naţională constituie o infracţiune gravă”, denunţă viceprocurorul general însărcinat cu Devizia Afacerilor Civile în cadrul departamentului, Brian Boynton.

Steven Brandenburg, care a recunoacut că este un conspiraţionist, crede că vaccinul împotriva covid-19 este periculos pentru oameni cărora le-ar putea face rău printr-o modificare a ADN-ului.

Vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, la fel ca vaccinul alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech, foloseşte tehnologia ARN-ului mesager, o nouă metodă de învăţare a sistemului imunitar sălupte împotriva noului coronavirus.

Peste 124 de milioane de doze de vaccin anticovid Moderna au fost administrate în Statele Unite.

VIDEO | Șeful Gărzii Naționale de Mediu, dat afară din curtea unei societăţi din Slatina. „Numai abuzuri sunt aici, că au venit că ei căutau fum”

1 COMENTARIU

  1. Tentativa criminala,mi se pare o pedeapsa prea blanda,caci reactiile adverse puteau fi grave,cu un vaccin alterat!Daca cumva,cei vaccinati cu dozele respective nu vor fi imunizati la virus,atunci va trebui inzecita pedeapsa!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here