Acasă Coronavirus Aplicația Check DCC care permite verificarea și validarea certificatelor digitale Covid este...

Aplicația Check DCC care permite verificarea și validarea certificatelor digitale Covid este disponibilă pentru descărcare în sistemul de operare Android


Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), aplicația Check DCC poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android. Permite verificarea și validarea certificatelor digitale UE generate atât în România, cât și în celelalte state interconectate la sistemul informatic european.

În funcție de modul de utilizare selectat, aplicația verifică utilizare internă (pentru verificarea certificatelor pe teritoriul României) sau utilizare externă (pentru verificarea certificatelor în străinătate sau la intrarea în țară).

După scanarea codului QR, aplicația afișează un mesaj de culoare verde, dacă certificatul este valid și autentic, sau de culoare roșie, dacă certificatul nu este valid, a expirat sau nu respectă regulile de validare.

Autoritățile precizează că certificatele verificate afișează doar datele esențiale de identificare (precum nume, prenume și data nașterii) și datele medicale care atestă situația epidemiologică a persoanei respective (vaccinată, trecută prin boală sau care deține un test negativ realizat în ultimele 48 de ore pentru testele antigen sau realizat în ultimele 72 de ore pentru testele PCR). Aplicația nu înregistrează și nu stochează informații ci doar verifică autenticitatea și validitatea certificatelor digitale UE privind Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here