Aproape 100 de români din orașul austriac Linz sunt infectați cu coronavirus, anunță Ministerul român de Externe, care precizează că niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată.


Ministerul Afacerilor Externe a transmis că s-a autosesizat prin Ambasada României la Viena, în urma informațiilor apărute în 1 iulie în presa locală referitoare la un focar de COVID-19 în orașul Linz.
Potrivit MAE, în urma demersurilor Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au informat că 99 cetățeni români au fost confirmați cu COVID-19. Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată și nici nu au fost primite solicitări de asistență consulară de către misiunea diplomatică.
Conform sursei citate, Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.
Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 2465, 0043 1505 2381, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 0043 699 117 26027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here