AUDIO | Înregistrarea convorbirii telefonice în care Miclea îl numește „tâmpit” și „dobitoc” pe Iohannis, făcută publică. Reacția fostului ministru al Educației

Profesorul Mircea Miclea susține că nu a dat niciun interviu exclusivitate postului România TV și că declarațiile în care l-a numit pe președintele Klaus Iohannis „tâmpit” și „dobitoc” ar fi  „înregistrări on the record și off the record”.

„Să fie foarte clar: nu am dat niciodată un interviu în exclusivitate la România TV, deci nici aceste declarații nu le-am dat la România TV. «Interviul» este o însăilare de înregistrări on the record și off the record pe care probabil le-au găsit pe internet și care au fost scoase din context, care au generat această confuzie pentru care îmi cer scuze. Regret că s-a ajuns la o astfel de interpretare”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Mircea Miclea.

România TV a făcut, însă, publică înregistrarea convorbirii telefonice cu Mircea Miclea, în care se aud clar afirmațiile sale injurioase la adresa lui Iohannis.

„Președintele e un tâmpit. E un dobitoc! Ce să mai vorbesc? Vai de viața lui”, se aude zicând în înregistrare fostul ministru  al Educației.

Afirmațiile lui Mircea Miclea au stârnit stupoare în mediul universitar. Într-o reacție pe Facebook, Marilen-Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, s-a declarat stupefiat de cuvintele folosite de Miclea. „Băiețeala, ori, dacă doriți, golăneala, nu trebuie să fie parte a atitudinii si limbajului dascălilor”, a scris Pirtea pe rețeaua de socializare.

„Sper ca domnul profesor Mircea Miclea să realizeze că a greşit şi să-şi ceară scuze pentru jignirile adresate Preşedintelui României, domnul Klaus Iohanniss”, a reacționat și Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here