Barack Obama, care a împlinit 60 de ani miercuri, şi-a anulat petrecerea prevăzută la sfârşitul acestei săptămâni pe Insula de lux Martha’s Vineyard, în Massachusetts, din cauza unor critici republicane, în contextul unei intensificări a epidemiei covid-19 din caua variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP, citată de News.ro.

Petrecerea a fost anulată, iar în locul ei urmează să aibă loc un eveniment mai modest, potrivit CNN.

În loc de 400 de invitaţi, prevăzuţi iniţial, Barack Obama urmează să fie înconjurat de familie şi de prieteni apropiaţi, potrivit postului american.

Consemne au fost deja date, iar invitaţii este necesar să fie vaccinaţi  sau să prezinte un test negativ covid-19, potrivit AFP, care citează surse din presa americană.

Evenimentul urmează să se desfăşoare în exterior, în prezenţa unui ”coordinator covid”.

Martha’s Vineyard, care se află în statul Massachusetts, înregistra luni, potrivit unor date de la Centrele de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC), principala agenţie americană sanitară, un nivel moderat de transmitere a noului coronavirus, care nu impune declanşarea unor noi recomandări sanitare, şi anume purtarea măştii de protcţie în interior inclusiv de către persoanele vaccinate.

Alesul republican Jim Jordan, un om credincios lui Donald Trump, a ironizat într-un mesaj postat pe Twitter, apreciind că democraţii, ”dacă ar fi fost petrecerea preşedintelui Trump”, ar fi denunţat un ”eveniment periculos super-propagator” şi ar fi conchis că organizatorii evenimentuluiar ”ucide oameni”.

”Există o excepţie la petrecerile la care partiiopă celebrităţi liberale bogate?”, se întreba conducătoarea Partidului Republican Ronna McDaniel.

”Democraţii vor cere, oare, ca el (Obama) să le ceară tuturor invitaţilor săi să poarte mască?”, tuna, la rândul său, Lance Gooden, alt ales republican.

”Fostul preşedinte, care susţine vaccinarea şi respectarea sfaturilor experţilor în sănătate publică, şi le însuşeşte cu siguranţă personal”, declara luni o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, evocând măsurile adoptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here