BBC a aflat ce visează oamenii în pandemie: de la rechinul uriaș, la FBI și vaccinul din frigider

Sursa: Pexels

Cum dorm oamenii în perioada asta? Cât de interesante sunt visele și, mai mult decât atât, în ce măsură universul visării ne e zdruncinat în prezent de pandemia de coronavirus? Pe rețelele de socializare, discuțiile pe acest subiect se înmulțesc, constată BBC, în podcastul său de sâmbătă. Iar jurnaliștii britanici merg chiar mai departe, enumerând câteva dintre „compozițiile” bizare pe care oamenii le au în timpul somnului, după o expunere generoasă la isteria pandemică, pe timpul zilei.

Fuga de un rechin uriaș sau faptul de a fi captiv într-un oraș inundat sunt două dintre visurile bizare care au fost puse pe seama stresului generat de contextul pandemic actual.

Sunt însă și oameni care plonjează mai puțin metaforic în realitatea Covid-19. O fac, de exemplu, visând că în frigiderul lor stă mult-așteptatul vaccin anti-coronavirus. Asta e partea din vis odată cu care vine ușurarea. Mai delicat este atunci când, în același vis, mai afli că tu ești de fapt gardianul vaccinului din frigider. O responsabilitate cu implicații globale care îți apasă suficient de mult somnul de câteva ore și, poate, primele momente după ce te trezești.

O altă persoană, consultată de BBC, povestește că i-au apărut în somn agenții FBI. Nu visase așa ceva fără motiv. De când a fost declarată carantina generalizată, persoana în cauză participase la mai multe petreceri, un lucru interzis în această perioadă. Coșmarul cu FBI a făcut-o însă să renunțe la încălcarea regulilor în vigoare.

Un expert în somn, citat de BBC în podcastul de sâmbătă, arată că în această perioadă de izolare/carantină, mulți recuperează ore de somn de care, în vremurile obișnuite, fuseseră privați, din diverse motive.

Prin urmare, la pachet vine și o recuperare corespunzătoare a timpului disponibil visului.

Apoi, mai explică expertul, nu ne mai trezim la fel de des ca înainte după alarma care sună dimineața și, evident, mai trebuie luată în calcul componenta psihologică. Orice schimbare majoră care apare în viața noastră, susține specialistul citat de BBC, tinde să alimenteze producția de visuri, dar și să le facă mai realiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here