Borcea: La Jilava, făceam duș 200 de persoane într-o oră. Dădeam cu bidonul în ușă, să fugă șobolanii. Când mergeam la baie, îl sculam pe Victor

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul acționar al clubului Dinamo, Cristi Borcea (51 de ani), a povestit care au fost condițiile din închisoare, unde a executat aproape cinci ani pentru deturnare de fonduri, fals în acte, înșelăciune și prejudiciul adus.

„De unde celulă de lux? Era un spectacol când veneau controalele să vadă celula lui Borcea. A venit și doamna ministru în control! Eram câte 12 în cameră. Dușul era pe hol, la 500 de metri. Unde era luxul? Nici la Poarta Albă, nici la Jilava n-aveau duș în cameră. La Jilava aveam pe secție dușul și făceam duș 200 de persoane într-o singură oră! Eu n-am stat niciodată doar cu Victor și Giovanni într-o cameră. De exemplu, la Jilava eram 4. Am stat eu cu Victor și cu alți doi. Dar celula era de 10 metri, fără duș, iar jumătate din cameră era baia”, a declarat Cristi Borcea, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO.

Potrivit lui Borcea, „era plin” de șobolani în detenție: „Când mă duceam la baie, îl sculam pe Victor. Erau d-alea turcești… Dădeam cu bidonul în ușă să fugă șobolanii! Când am văzut prima dată, într-o noapte… Atunci l-am sculat pe Victor și apoi nu mă mai duceam singur niciodată (…) Am stat în celulă cu Giovanni și cu Victor. A fost cel mai mare noroc al meu. Am eu adrenalină, dar dacă nu-i aveam pe Giovanni și pe Victor eram terminat. Eu sunt o fire mai sensibilă, iar până mi-am revenit… În schimb, ei erau mai tari decât mine. La început, Giovanni a fost cel care ne îndruma. El era șeful. Bine, pe oriunde a fost el a fost șef!” 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here