Bozkhov, cel mai bogat om din Bulgaria, poreclit „Craniul”, susține că are soarta lui Ali Baba și acuză Guvernul bulgar că i-a furat averea

Cel mai bogat om de afaceri din Bulgaria, care trăiește în prezent într-un exil autoimpus în Dubai, se compară cu Ali Baba și atacă din nou Guvernul de la Sofia, într-un lung șir de postări împotriva premierului Boiko Borisov.

În cea mai recentă postare a sa de pe Facebook, oligarhul Vasil Bozkhov, un magnat al jocurilor poreclit „Craniul”, se descrie ca având aceeași soartă cu celebrul personaj de poveste din vechea Arabie.

Oligarhul spune că, asemenea personajului din „O mie și una de nopți”, și el a strâns o avere uriașă în „peștera” sa, însă Guvernul Bulgariei vine acum și i-o „fură”.  

Vasil Bozkhov

Bozhkov, care și-a construit averea din cazinouri și jocuri de loterie, locuiește în Dubai din luna ianuarie, după ce a fost acuzat în Bulgaria de fraudă, tentativă de luare de mită și crimă organizată. Procurorii bulgari susțin că magnatul a fraudat statul cu până la 700 de milioane de leva bulgărești (403 milioane de dolari) în taxe neplătite pentru jocurile sale de loterie.

Scandalul a scos în evidență încă o dată corupția din Bulgaria și anverugra crimei organizate, ridicând semne de întrebare în legătură cu posibila protecție de care Vasil Bozkhov a beneficiat din partea guvernelor precedente.

Ali Baba era un sărman tăietor de lemne care descoperă accidental o comoară pe care niște hoți o ascunseseră într-o peșteră, a cărei intrare se deschidea la rostirea formulei magice „Sesam, deschide-te!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here