Câte procente a luat Alexandru Cumpănașu la alegerile prezidențiale din 2019

Sursa: Facebook

Stop vot! Este momentul să numărăm voturi și procente. Unul dintre cei mai controversați candidați la alegerile prezidențiale de anul acesta a fost Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu.

Alexandru Cumpănașu a devenit cunoscut mai ales în urma tragediei din Caracal. Gheorghe Dincă, recunoștea în august că violat, ucis și incinerat două adolescente: pe nepoata lui Cumpănașu, Alexandra Măceșanu, și pe Luiza Melencu, o tânără dată dispărută încă din luna aprilie.

Alexandru Cumpănașu a fost de atunci o prezență constantă pe televizoarele românilor, dar și în live-uri pe Facebook, unde promova teorii ale conspirației despre rețele de trafic uman și statul paralel care apără aceste rețele și blochează aflarea adevărului în cazul Caracal.

Cumpănașu susține în continuare că nepoata lui ar fi în viață, chiar dacă probele oficiale INML îl contrazic. Mai mult, vineri, în ultimele ore de campanie, a „scos din buzunar” un clip filmat în Italia, unde ar fi apărut Luiza Melencu, care, susține el, ar fi în viață. Viorel Cataramă a dezvăluit apoi că imaginile sunt ale lui, le are de o lună și fata din clip nu este victima lui Dincă.

Miza acestor intoxicări? 10.000.000 de dolari, cheltuieli de campanie, pe care îi pot deconta de la stat candidații la alegerile prezidențiale care ating pragul de 3%. Alexandru Cumpănașu a luat până la urmă doar 1,2% din voturile românilor.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here