Ce se va întâmpla cu turista româncă depistată cu coronavirus în Grecia și cu cei ce au intrat în contact cu ea

Sursa: Pixabay

O româncă aflată în vacanţă cu soţul său este primul turist diagnosticat cu COVID-19 în Creta. Conform MAE, femeia a sosit în Grecia în 2 iulie, cu o cursă aeriană, cu escală la Atena şi va fi transportată la un hotel destinat carantinei, transmite News.ro.

„Cu referire la situaţia unui turist român depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Insula Creta, MAE precizează că, potrivit informaţiilor preliminare comunicate de autorităţile elene la solicitarea reprezentanţilor misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinaţia finală fiind Insula Creta. Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină”, precizează MAE.

Coform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here