Cele mai importante declarații ale Vioricăi Dăncilă de la dezbatere

Viorica Dancila, in timpul dialogului cu jurnalistii, eveniment electtoral desfasurat la Palatul Parlamentului, marti, 19 noiembrie 2019. Inquam Photos / George Calin

Viorica Dăncilă a susținut, la Parlament, o dezbatere în paralel cu cea la care a participat Klaus Iohannis la Biblioteca Centrală Universitară. Nu au lipsit gafele. Întrebată de o jurnalistă dacă știe aria cercului după ce a spus că a dat meditații la matematică în tinerețe, Dăncilă a răspuns greșit. De asemenea, a evitat să răspundă în engleză la o întrebare, iar în discuția despre românii din Diaspora, s-a referit la ei folosind pronumele „ăștia”. Ulterior, a venit cu explicații.

Românii din Diaspora, „ăștia”

„Iohannis nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State cu mulţi români, nu s-a întâlnit cu ăştia… nu a făcut nimic pentru consolidarea relaţiilor cu cei care au plecat în afara ţării”, a spus Dăncilă.

Ulterior, liderul PSD a încercat să clarifice expresia care i-a atras un nou val de critici. „Vreau să fac acestă precizare. Eu am vrut, de fapt, să folosesc expresiile pe care le folosește președintele”, a explicat Dăncilă.

Grațierea lui Dragnea

„Ne asumăm istoria partidului şi lucrurile bune şi rele, învăţăm să nu repetăm greşelile liderilor noştri. Dragnea a avut şi lucruri bune şi lucruri rele. Să nu uităm programul de guvernare şi câştigarea alegerilor cu un procent foarte mare”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă l-ar graţia pe Liviu Dragnea, ea a afirmat: „Nu voi graţia pe nimeni acuzat de fapte de corupţie, fapte de viol, fapte de violenţă. Singura excepţie pe care o voi face va fi legat de o mamă care a făcut un lucru minor şi e aşteptată de copii acasă. Acea mamă aş graţia-o”.

Dăncilă a evitat să vorbească în engleză

Viorica Dăncilă nu a dorit să răspundă în limba engleză unei întrebări adresate în această limbă. „Ne adresăm românilor. (…) Avem datoria ca în România să fim mândri de limba noastră. Voi răspunde şi în engleză, dar avem o dezbatere şi toţi trebuia să audă răspunsurile. Credeţi-mă că aş fi putut să vă răspund şi în engleză”, a replicat fostul premier.

Despre al doilea tur de scrutin

„Cred în victoria binelui în faţa răului. Luni voi fi preşedintele României. Cred în victoria binelui în faţa răului. Cred că românii vor alege un preşedinte al tuturor”, a spus Dăncilă.

Despre OUG 13

„Iar ne întoarcem la OUG 13? Eram europarlamentar. Suntem într-o dezbatere pentru Preşedinţia României. Să venim cu lucruri mult mai clare. Eram premier să îmi asum OUG 13? Eram ministrul Justiţiei? Nu încercaţi să lipiţi de mine OUG 13, nu am emis-o eu”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă a dat meditații la matematică, dar nu știe care e aria cercului

Pentru că Viorica Dăncilă a declarat că a dat meditații la matematică, o jurnalistă a întrebat-o dacă știe care este aria cercului.

„Raza la pătrat”, a răspuns Dăncilă, inginer de profesie și fostă profesoară.

„Pi ori raza la pătrat (n.r. formula matematică: A = π R²)”, a fost replica jurnalistei, pe care Dăncilă a repetat-o automat, corectându-se.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here