Ciolacu și Romașcanu, prinși fără mască în restaurant. Liderul PSD a mai avut o astfel de atitudine sfidătoare și la ambasada Franței

Sursa: captură Realitatea plus

Imagini cu liderul PSD Marcel Ciolacu, în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare socială au fost difuzate sâmbătă seară de Realitatea Plus.

Potrivit News.ro, senatorul PSD Lucian Romaşcanu a explicat ulterior că au fost trei grupuri la trei mese, că poza e făcută când s-au aşezat toţi la masă pentru scurt timp. Romașcanu a mai afirmat că, în urma apelului la 112 făcut de cel care i-a fotografiat, a venit şi poliţia, care nu a constatat nereguli.

Liderul PSD a fost surprins sâmbătă seară stând la masă, alături de alte zece persoane, la restaurantul pensiunii „Ţara Luanei” din Sărata Monteoru, judeţul Buzău, a relatat Realitatea Plus, care a precizat că în total la masă erau 11 persoane, fără să fie respectată nicio regulă de distanţare socială. Lângă Ciolacu se afla fostul premier Mihai Tudeose.

Lucian Romaşcanu, a declarat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că de fapt este vorba de o cu totul altă situaţie faţă de cum se poate presupune din fotografia în care Marcel Ciolacu a fost surprins încălcând regulile de protecţie.

Romaşcanu a explicat că şi el a fost prezent la întâlnire şi că persoanele care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută exact în acele secunde în care toţi cei prezenţi au stat alături pentru scurt timp.

„Noi ne-am întâlnit… Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am aşezat toţi la o masă. (…) Lucrurile nu au fost aşa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele…”, a declarat Romaşcanu, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS. El a explicat că situaţia a fost verificată şi de echipajul de poliţie chemat la restaurant, care nu a constatat o neregulă, pentru că, dacă ar fi fost, ar fi fost aplicată o sancţiune.

„Furnizorul acestei fotografii… a sunat la 112. (…) A venit un echipaj de poliţie. (…) Atât timp cât a fost echipajul… Au venit, s-au lămurit. (…) Deci, dacă era de sancţionat, ar fi fost sancţiune”, a mai explicat Lucian Romaşcanu, în intervenţia telefonică de la Realitatea PLUS.

El a mai spus şi că regretă acest incident şi că îndemnul pentru populaţie este să se respecte regulile de protecţie date de autorităţi pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here