Cioloş spune că suspendarea preşedintelui nu e o soluţie. „Nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei prin care România trece”

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, luni, la Digi24, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în acest moment, nu e o soluţie, el apreciind că este nevoie să avem un guvern care să treacă ţara din perioada de criză.

„Suspendarea preşedintelui acum nu e o soluţie. Nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei prin care România trece”, a declarat Dacian Cioloş.

Liderul USR a arătat că în acest moment România are nevoie de un guvern, care să conducă ţara şi să o scoată din criză. România nu are nevoie acum de o altă criză pe care să o adăugăm la celelalte crize, sanitară, energetică şi criza politică, guvernamentală”, a spus Cioloş.

El a arătat că USR insistă şi cere asumarea responsabilităţii PNL-ului, să spună clar ce vor de la viaţa politică, care este abordarea lor, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru că ”impreună şi-au asumat ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă”.

Cioloş a mai afirmat că ”politica nu este făcută să satisfacă orgoliile unor oameni”.

„Florin Cîţu sper că a înţeles că a picat ca premier în Parlament şi că acum soluţia este refacerea coaliţiei în jurul unui Guvern care să îşi asume să scoată ţara din criză şi reforme”, a mai spus Dacian Cioloş.

Preşedintele USR a mai declarat că a văzut ”totală lipsă de deschidere în a discuta despre refacerea coaliţiei în aceste ultime zile”.

„Domnul Ciucă a fost desemnat premier, noi ne aşteptam să caute cu adevărat o soluţie pentru o majoritate în Parlament şi eu, unul, cu experienţa pe care o am în politică, îmi este foarte greu să înţeleg care a fost logica acestui premier care spune că vrea majoritate dar nu vrea să o construiască împreună cu partidele cărora le cere susţinere şi votul în Parlament”, a declarat Dacian Cioloş.

1 COMENTARIU

  1. Daca USR merge pe mana ficusului, la următoarele alegeri se duc după PNL si PNT-CD. Sa nu uite ca ei au deschis circul. Daca dau inapoi, se ard la fel de rău ca restul circarilor. Ori au, ori nu au. Oua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here