Conducerea Parlamentului a aprobat o solicitare a MApN pentru achiziţionarea a două elicoptere militare H215M

Sursa: Pixabay

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, miercuri, o solicitare a Ministerului Apărării Naţionale de a cumpăra două elicoptere militare H215M. Valoarea estimată a achiziţiei este de 150 milioane euro, fără TVA, transmite News.ro.

„Solicităm aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziţia a două elicoptere H215M cu capabilităţi de lupă la suprafaţă (Anti-Surface Warfare ASuW). Achiziţia pentru care se solicită aprobarea Parlamentului României, urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului 114/2011, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare/bugetare a acesteia. Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 150 milioane euro, pe baza datelor de fundamentare colectate până la acest moment, valoarea exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie”, arată cererea transmisă către conducerea Parlamentului, pe 7 septembrie, semnată de fostul ministru Vasile Dîncu.

Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare, în Dolj şi Vâlcea. Unii rezervişti, chemaţi la unităţile militare. Precizările MApN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here