Coreea de Nord a făcut un nou test misterios la baza de lansare a sateliților

sursa: Voice of America

Coreea de Nord a făcut un nou test la baza de lansare a sateliților Sohae. Este al doilea asemenea test în acest loc într-o săptămână. Ca și la precedentul, nu au fost date detalii despre ce a fost testat. Informația a venit printr-un comunicat de la Academia de Științe ale Apărării din Coreea de Nord, publicat de KCNA, agenția de presă de stat.

„Un alt test crucial a fost efectuat cu succes la centrul de la lansare al sateliților Sohae de la 22:41 la 22:48 pe 13 decembrie 2019.

Savanții noștri militari au fost onorați să primească pe loc calde felicitări din partea Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

Succesele în cercetare înregistrate unul după altul de noi în domeniul științelor apărării vor fi aplicate pentru întărirea capacității nucleare de descurajarea a Coreei de Nord” a scris KCNA.

Precedentul test a avut loc pe 7 decembrie. Atunci ar fi fost testat un motor de rachetă, a transmis Reuters, care citează un oficial sud-coreean.

Aceste teste vin în contextul impasului la care au ajuns SUA și Coreea de Nord în negocierile de pace. Retorica de la Phenian a crescut în agresivitate în ultimele săptămâni, mai ales că regimul a anunțat că va schimba foaia în relația cu americanii începând cu anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here