Creştere semnificativă a cazurilor de Covid printre elevii şi cadrele didactice din Vrancea

Foto: Pixabay

Judeţul Vrancea înregistrează o creştere semnificativă a numărului cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice. În doar o săptămână, cifrele aproape s-au triplat, transmite News.ro.

Lunea trecută, oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea raportau 12 cazuri de infectare cu coronavirus în şcolile din judeţ, iar după  după o săptămână, sunt 35 de cazuri.

Cincisprezece elevi şi 20 de cadre didactice au fost diagnosticaţi cu COVID-19 de la debutul semestrului 2 şi până în prezent. Şase clase din unităţi de învăţământ diferite, cu un efectiv total de 127 de elevi, au suspendate cursurile „faţă în faţă” pentru o perioadă de 14 zile, elevii desfăşurându-şi activitatea în sistem online.

Alţi 77 de elevi, precum şi 25 de cadre didactice din judeţul Vrancea, îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online, din motive medicale, aflându-se în diferite grupe de risc medical.

La acest moment, în total, 51 unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 109 structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în scenariul 2. Astfel, merg  în clase doar preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here