Fostul internațional Cristi Chivu, aflat în locuința sa din Milano, în epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa, resimte din plin situația dramatică pe care o traversează Italia în aceste zile.

Fostul internațional român a ieșit sâmbătă la cumpărături, însă, din cauza măsurilor luate de autoritățile italiene pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, a stat nu mai puțin de cinci ore la coadă, informează Ziare.com.

Oamenii trebuie să păstreze distanța între ei chiar și în afara magazinelor, iar ieșirea la cumpărături s-a dovedit o adevărată aventură pentru Chivu.

Cristi Chivu a fost la supermarket astăzi… timp de 5 ore. Stați în casă„, a scris soția sa, Adelina, pe rețelele de socializare.

Din Milano, Chivu urmărește cu atenție și evenimentele din România și s-a arătat întristat de faptul că unii compatrioți nu respectă autoizolarea.

E singura soluție! Stați în casă! Stați în casă! Evitați să vă expuneți riscului de a da sau lua acest virus! E foarte ușor transmisibil. Dă-l dracu’ de Campionat European! Nu mai interesează pe nimeni fotbalul! Nu mai interesează pe nimeni că s-a încheiat campionatul în România sau Franța.

Hai să ne gândim la ce se întâmplă în lume. Măsurile de carantină sunt luate pentru că acest virus e ușor transmibil! Nu e de glumă! Stați în casă! Să nu creadă nimeni că e Batman, Superman sau mai știu eu cine! Stați dracu’ acasă! Nu înseamnă că dacă beți o țuică dimineața nu luați coronavirus!„, a spus Chivu la Pro TV, în urmă cu câteva zile.

Apoi, Chivu a explicat felul în care se desfășoară viața sa în ultimele săptămâni.

Autoritățile ne-au dat un formular prin care trebuie să justificăm de ce ieșim din casă. E carantină totală, nu e de glumă! E interzis să ieșim din casă. Se pare că e singura măsură importantă pentru a nu răspândi acest virus. E un virus nou, de care nu știm foarte multe, nu știm cu ce se tratează.

Se presupune că atât timp cât stăm în casă există un risc minim. Avem un formular pe care trebuie să-l completăm de fiecare dată când ieșim. În rest, stăm în casă. Nu se știe ce se va întâmpla, noi ne așteptăm la orice. Dacă măsurile luate nu vor avea rezultat, se vor lua altele mult mai drastice”, a adăugat Chivu.

Totodată, soția lui Chivu, Adelina, s-a arătat dezamăgită de faptul că mulți români din diaspora au ales să se întoarcă în țară.

Am fost supărată când am aflat că toți românii din Italia și Spania pleacă în România. Asta m-a speriat. Am și eu părinți acolo, am rude, am prieteni…„, a mai afirmat Adelina.

Autoritățile din Italia au anunțat, sâmbătă seară, bilanțul pentru ultimele 24 de ore, iar situația e dezastruoasă, înregistrându-se un nou număr record al persoanelor care au decedat din cauza COVID-19.

Nu mai puțin de 793 de persoane au căzut victime coronavirusului în ultimele 24 de ore.

În total, în Italia s-au înregistrat 4.825 de decese, potrivit unui anunț făcut de Agenția de Protecție Civilă din Peninsula.

Numărul cazurilor pozitive a urcat și el, fiind acum la 42.681, după ce sâmbătă seară au fost anunțate alte 4.821 de cazuri! În total, Italia a consemnat 53.578 de cazuri.

1 COMENTARIU

  1. Nu uit că Adelina a fost olimpică la matematică! Să nu uite că liceul Petru Rareș era mai bun decât Școala americană de acum.
    Are ocazia să mediteze cele două fete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here