Cum prezintă presa de stat din Rusia criza din Ucraina. Komsomolskaya Pravda: „Donețk este înconjurat!” RIA Novosti vorbește despre un plan cu arme biochimice

În timp ce instituțiile de presă occidentale se concentrează asupra unei potențiale invazii a Rusiei în Ucraina, presa de stat rusă prezintă creșterea tensiunilor dintr-un unghi diferit.

În ultimele 24 de ore, jurnalele de știri și cele mai importante ziare ruse s-au concentrat asupra negocierilor dintre SUA și Rusia și probabilității unui atac ucrainean asupra separatiștilor proruși în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Televiziunile de stat

Observăm că colegii noștri occidentali sunt, fără nicio urmă de îndoială, într-o stare de frenezie belicioasă”, le-a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov parlamentarilor Dumei de Stat într-o transmisiune în direct pe Canalul 1. „Nu am atacat niciodată pe nimeni, noi suntem mereu cei atacați. Și toți cei care au făcut-o au primit întotdeauna ceea ce-au meritat.”

Canalul 1 a continuat să se concentreze asupra Ucrainei, citându-i pe parlamentarii partidului de guvernământ Rusia Unită, care cer guvernului să furnizeze regiunilor separatiste Lugansk și Donețk armele „de care au nevoie pentru a limita agresiunea Kievului”.

Rusia 1, un alt canal de stat, a plasat Ucraina în prime time în spatele știrilor de Covid-19 și a negocierilor comerciale dintre Italia și Rusia.

Zelenski încearcă să calmeze populația speriată, dar Statele Unite continuă să verse din ce în ce mai multe arme”, a spus prezentatorul jurnalului de știri, potrivit The Moscow Times.

Titlurile agențiilor de știri și cele din ziare

Agenția de știri TASS: „Comandantul forțelor armate ucrainene va sosi în curând în Donbas pentru a se pregăti pentru o posibilă ofensivă ucraineană, susține Republica Populară Lugansk”.

Agenția de presă RIA Novosti: „Dmitri Medvedev: Ucraina a devenit un fel de jucărie pentru SUA și NATO”. Același interviu cu fostul președinte și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei a fost acoperit și de RT, Rossiyskaya Gazeta și alte mass-media de stat.

Alte publicații au difuzat articole despre presupusa agresiune ucraineană:

Komsomolskaya Pravda: „Donețk este înconjurat! Horlivka a fost tăiată! Trupele cibernetice ucrainene și NATO au început deja un nou război în Donbs.”

Agențiile de presă RIA Novosti și Rambler au publicat articole despre un presupus plan ucrainean de-a ataca separatiștii din Donbas cu arme biochimice.

Vladimir Soloviov, gazda pro-Kremlin a unei emisiuni matinale de patru ore la postul de radio Vesti-FM și a unui serial live pe YouTube, l-a intervievat pe Denis Pușilin, șeful de facto al Republicii Populare Donețk, care a spus: „NATO pompează arme în Ucraina.”

Istoricul Owen Matthews: Războiul fals. Ce se întâmplă cu adevărat între Boris și Putin?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here