Cum să-ţi pregăteşti pielea pentru plajă

Sursa: Pexels

Vara este o stare de spirit. Zilele sunt mai lungi şi mai vesele. Ne gândim cum să fugim în weekend la mare şi, evident, ne pregătim corpul pentru plajă. Sigur, asta implică o percepţie internă de frumuseţe, nu aderarea la stereotipuri nerealiste. Dar există câteva lucruri simple pe care poţi să le faci ca să-ţi câştigi strălucirea naturală a părului şi, mai ales, a pielii, transmite News.ro.

Aceasta deoarece pielea şi părul sunt foarte expuse în timpul lunilor de vară şi au tendinţa de a se usca de la expunerea la soare şi apă sărată. Pentru oricare dintre aceste probleme, soluţia cea mai la îndemână este hidratarea. În zilele calde, nevoia noastră de a rămâne hidrataţi creşte în mod natural. Există o mulţime de alimente cu un conţinut ridicat de apă care pot fi incluse cu uşurinţă în dieta noastră. De la pepene verde la castraveţi, produsele de sezon proaspete şi delicioase ne oferă nenumărate beneficii.

BEA APĂ. MULTĂ. CÂT MAI MULTĂ APĂ

Când apare soarele de vară, s-ar putea să fii foarte tentat de cocktailurile de la piscină sau de ceaiul cu gheaţă de la terasă. Totuşi, pentru sănătatea şi starea ta de bine, nimic nu se compară cu apa. Bea apă cât mai multă, cât mai des. Apa menţine tinereţea naturală a pielii. Vara, pierzi lichide preţioase prin transpiraţie şi, chiar dacă nu simţi că transpiri foarte mult, adevărul este că soarele de vară te usucă. Apa creşte elasticitatea epidermei, ceea ce înseamnă mai puţine riduri, piele mai puţin lăsată, mai puţine umflături şi celulită.

FOLOSEŞTE CREME HIDRATANTE ŞI DE PROTECŢIE

Stai departe de soare când este posibil, chiar dacă iubeşti pielea bronzată. Soarele, după cum ştim cu toţii, poate fi o binecuvântare şi un blestem pentru piele, în acelaşi timp. Indiferent de tipul tău de piele, rutina de îngrijire din timpul verii trebuie să includă creme şi balsamuri de buze cu factor de protecţie ridicat. Sfaturile noastre nu te pregătesc doar pentru acest sezon, ci şi pentru anii următori, iar tu vrei ca pielea ta să rămână la fel de sănătoasă şi strălucitoare peste douăzeci de ani ca şi astăzi.

RENUNŢĂ LA FUMAT

Reducerea riscurilor este întotdeauna o idee bună în tot ceea ce facem, iar această atitudine preventivă poate fi aplicată în multe situaţii, inclusiv în cazul fumatului – un alt factor de risc ce poate cauza afecţiuni serioase ale pielii.

Cel mai bun lucru pe care îl poate face un fumător adult este să renunţe la tutun şi la nicotină, dar realitatea este că 9 din 10 nu reuşesc să o facă. Cei care nu renunţă la consumul acestor produse, pot opta, însă, pentru o strategie prudentă, în zona de „reducere a riscurilor”. Produsele fără fum oferă nicotină fără ardere, ceea ce înseamnă că pot produce niveluri considerabil mai mici de substanţe chimice nocive decât ţigările.

Aşa cum crema de protecţie solară ne protejează pielea de arsuri, pentru cei ce doresc să continue să se expună razelor soarelui, alternativele fără fum pot reduce riscurile legate de tutun pentru fumătorii adulţi care aleg să nu renunţe la consumul produselor cu nicotină.

Studiu: Mersul pe jos de trei ori pe săptămână reduce aproape la jumătate riscul de reapariţie a durerilor lombare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here