Cum vorbește viceprimarul PSD din Iași cu un consilier PNL: Acest agarici, pămpălăul nostru

Limbaj suburban din partea viceprimarului PSD al municipiului Iași la adresa unui consilier local PNL. Gabriel Harabagiu, mâna dreaptă a primarului Mihai Chirica, așa-zis disident din PSD, l-a jignit chiar în timpul unei ședințe de consiliul local pe liberalul Răzvan Timofciuc.

„Inițial nu voiam să iau cuvântul pentru că acest agarici al Consiliului Local, pentru că cu toții la școală am avut un pămpălău al clasei, și noi în Consiliul Local avem pămpălăul nistru, vă dați seama… În afară că emană prostii în spațiul public… singura persoană care vinde gogoși în Consiliul Local sunteți dumneavoastră la fiecare ședință.

N-ați învățat nimic în trei ani și jumătate… numai când mă uit la privirea dumneavoastră, mă gândeam că avea dreptate domnul profesor Scripcaru că trebuie să mergem să dăm și acel test… cu siguranță nu aveți cum să îl treceți… Nu am mai făcut nici acele cursuri care trebuia să le facem la început pentru unii dintre dumneavoastră. Așa că nu rămâne decât să fiți pămpălăul nostru. Mulțumesc!” a declarat Gabriel Harabagiu.

Liberalul Răzvan Timofciuc a deschis problema modului în care se închiriază domeniul public de către persoane private sau firme.

Răzvan Harabagiu, cel de la microfon. Sursa: Primăria Municipiului Iași

Contractele sunt decise de o comisiei condusă de Gabriel Harabagiu, iar criterii nu sunt deloc transparente, a acuzat consilierul PNL, ca și a redactat un nou set de reguli. De asemenea, el i-a cerut primarului Chirica să-l scoată pe viceprimar din acea comisie, deoarece în spațiul public au apărut informații care ar dovedi că cele mai bune zone sunt controlate de oamenii lui Harabagiu.

„La început m-au ironizat. Apoi m-au denigrat pe pagini de facebook sau site-uri neasumate.
Când au văzut că nu cedez, mi-au intentat procese abuzive.
Au mers mai departe și mi-au intentat plângeri penale.
Când au văzut că nici așa nu merge, au trecut la violența fizică și verbală.

Acești oameni nu înțeleg că nu sunt vătafi pe moșie, ci funcționari în serviciul public care trebuie să răspundă în fața celor care le plătesc salariile de mii de euro pe lună!

Limbajul viceprimarului PSD Harabagiu, la o interpelare de bun-simț pe care am adresat-o în Consiliul Local, trădează nu doar mârlănia celor care sunt în conducerea Primăriei, ci și faptul că sunt speriați că vremea lor începe să apună…” a scris Răzvan Timofciuc în replică la insultele primite de la viceprimar.

Cu astfel de oameni a condus PSD-ul România (Orlando Teodorovici & co.), cu astfel de oameni conduce și PSD-ALDE-Chirica Iașul.” a scris consilierul PNL Vlad Ghizdovat pe Facebook, cel care a și atras atenția asupra acestui schimb de replici.

„Harabagiu e dintre cei care consideră că funcția lui e de la mă-sa și de la tac-su și că noi, ieșenii, îi suntem datori vânduți pentru că trăim pe moșia lui, Iașul. Suntem în pampas, sălbăticie, primitivism, baroniadă după 30 de ani de democrație.

Ce să aleagă poporul dacă o rețea transpartinica locală ocupă toate opțiunile? Harabagiu este produsul tăcerii lui Boisteanu, Surdu, Chirica. Harabagiu este adevărata față a sistemului politic local, de tip succesiune dinastică, în care alternativele reale au fost sufocate de marile familii din PSD și PNL. Harabagiu este coșul purulent care iese pe frunte. Ceilalți au tact, dar îl aprobă în tăcere.” a comentat amar și jurnalistul local Gabriel Gachi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here