VIDEO | Curtea de la Haga a emis mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin și a Mariei Lvova-Belova

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a emis un mandat de arestare împotriva președintelui rus, Vladimir Putin, și a ombudsmanului rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, transmite The Insider, care citează site-ul instanței.

„Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președintele Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copiilor) și transferul ilegal al populației (copiilor) din teritoriile ocupate ale Ucrainei pe teritoriul Federației Ruse. Infracțiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat al Ucrainei cel puțin din 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să credem că domnul Putin poartă o răspundere penală individuală pentru infracțiunile de mai sus, pentru săvârșirea de acte în mod direct, împreună cu și/sau prin alții și pentru eșecul de a supraveghea în mod corespunzător subordonații civili și militari care au săvârșit aceste acte”.

Lvova-Belova este și ea suspectată de același lucru. Totodată, se arată că inițial mandatele fuseseră secrete, dar s-a decis publicarea informației „pentru a preveni noi infracțiuni”.

„Camera a considerat că mandatele au fost clasificate pentru protecția victimelor și a martorilor, precum și pentru asigurarea securității anchetei. Totuși, ținând cont de faptul că comportamentul în discuție, în prezenta situație, ar fi în curs de desfășurare și că informarea publicului asupra mandatelor poate contribui la prevenirea unor noi infracțiuni, Camera a considerat că este în interesul justiției să autorizeze secretariatul să dezvăluie public existența mandatelor, numele suspecților, infracțiunile pentru care au fost emise mandate și modul de răspundere stabilit de Cameră”.

Mandatele de arestare au fost emise pe baza cererilor depuse de Parchetul Curții Penale Internaționale la 22 februarie 2023.

Războiul, tot mai dificil pentru armată, dar la Kremlin se fac planuri pentru realegerea lui Putin. „Poveștile” construite pentru „pescuirea” rușilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here