Dan Radu Ruşanu, fost șef ASF, câştigă în parte procesul intentat statului, după ce a fost arestat 7 luni şi apoi achitat

Dan Radu Rusanu la evenimentul de lansare a Asociatiei Mircea Ionescu Quintus, vineri 3 august 2018, la Palatul Parlamentului. Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, ca statul să îi achite lui Dan Radu Ruşanu 70.000 de lei reprezentând onorariile avocaţilor care l-au reprezentat în procesul în care fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost arestat şi ulterior achitat. Ruşanu ceruse daune de 6,5 milioane de lei.

Minuta instanţei:

Solutia pe scurt: Admite apelul. Anulează sentinţa apelată şi rejudecând: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 70.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare, sub forma onorariilor avocaţilor, efectuate în cadrul dosarului penal nr. 2827/2/2014. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 2.505 lei cheltuieli de judecată în fond. Obligă intimatul să plătească apelantului suma de 1.252,5 lei cheltuieli de judecată în apel. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 23.06.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefă.

Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv, în anul 2014, timp de patru luni şi a stat în arest a domiciliu alte trei luni în dosarul „Carpatica”, fiind acuzat de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat. În primă instanţă, fostul şef al ASF a fost achitat, decizia fiind menţinută, definitiv, de Instanţa Supremă.

Sursa: G4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here