Dăncilă îi dă replica lui Stănescu și neagă blatul cu Iohannis: Un președinte nu face blat cu un premier când îl jignește sau când îl dă jos de la guvernare

Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Viorica Dăncilă i-a dat replica joi seara, la România TV, lui Paul Stănescu, după ce acesta a acuzat-o că a făcut blat cu președintele Iohannis. Fosta șefă a PSD a precizat că dezvăluirile făcute de Stănescu nu au ”nici cel mai mic sâmbure de adevăr”.

Nu știu de ce Paul Stănescu recurge la această interpretare. Toată lumea a văzut cum l-am înfruntat pe președinte, și înainte de campanie, și în timpul ei. Am preluat partidul într-un moment dificil. Dacă rămâneam cu o conducere interimară, intram în campanie mult mai slăbiți. Mulți nu ne dădeau șansa nici să intrăm în turul doi. Avem datoria să luptăm așa cum am promis pentru românii care au crezut în noi. E nevoie de reconstrucția partidului, eu vreau să pun umărul”.

Principalul nostru adversar trebuie să fie guvernarea liberală. E o declarație pe care nu o înțeleg și care nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr. Nu am avut discuție cu el despre candidatura la prezidențiale, ci despre Congres”.

”Paul Stănescu a fost singurul care s-a opus în CEX împotriva candidaturii mele la prezidențiale. El s-a opus în permanență. Și atunci când am spus că trebuie să rămânem la guvernare, el a spus că trebuie să ieșim”.

Un președinte nu face blat cu un premier când îl jignește sau când îl dă jos de la guvernare. Am văzut azi aceste lucruri și nu le înțeleg. Președintele interimar a cerut să nu se mai iasă în atacuri publice la adresa membrilor, dar văd că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate.

Vom ajunge la un scor din ce în ce mai mic, dacă facem dispute între noi. Disputele trebuie să le avem cu PNL.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Prezent în cursul de joi, 5 decembrie la Slatina, Paul Stănescu a vorbit despre evenimentele care au dus la candidatura Vioricăi Dăncilă pentru președinție. În opinia noului secretar general al PSD, liderul de la acea vreme ar fi fost convins să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni chiar de contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Stănescu a lăsat de înțeles că social-democrații ar fi fost, de fapt, victimele unui scenariu pus la punct „în spatele ușilor închise” de actualul șef al statului, care ar fi convins-o pe Dăncilă să organizeze congresul în urma căruia a fost desemnat candidatul grupării politice de stânga.

Am avut o discuţie în doi cu dumneaei înainte de a accepta propunerea făcută în Comitetul Executiv, de preşedinte executiv în acea perioadă. Am rugat-o pe doamna Dăncilă două lucruri:1 – să nu facem congres în 2019, să facem congres în ianuarie-ferbruarie 2020, şi 2 – i-am spus doamnei Dăncilă să nu candideze, acum pot să vă spun public lucrul ăsta.

Am bătut palma, pot să spun aşa, adică doamna a fost de acord, şi mai continui puţin, dar o să mă şi opresc undeva, pentru că mariajul ăsta al nostru a durat foarte puţin, 7-8 zile cred că a durat. Am mers la Cotroceni la consultare, consultarea a fost, cred, cu votul în diaspora, preşedintele a consultat partidele politice, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici, cred.

Şi după ce am avut întâlnire la Cotroceni – cu domnul preşedinte am stat în formatul ăsta, de cinci, 10 minute la masă -, după aceea domnul preşedinte a rugat-o pe doamna prim-ministru Dăncilă, în funcţie, că vrea să stea de vorbă cu dumneaei tet-a-tet câteva minute. Întâlnirea cred că a durat 20 de minute, dacă nu juma’ de oră.

Ajungând la Parlament, doamna Dăncilă mi-a spus că vrea congres imediat.Eu i-am spus: Doamna Dăncilă, doamna prim-ministru, Viorica, nu mai ştiu cum i-am spus, în condiţiile date m-aţi pierdut, pentru că am stabilit că nu facem nişte lucruri şi dumneavoastră aţi ţinut doar câteva zile.

Eram cu câţiva colegi, i-am pus să-şi dea cu părerea dacă vor congres sau nu vor congres, toţi au zis că nu vor congres. Doamna Dăncilă fiind prim-ministru, sigur, cu obedienţa unora, că nu mă feresc spun lucrul ăsta, a făcut congres. Eu am fost la congres, n-am votat, s-a ales preşedinte.

Sigur, asta era clar, lucrurile erau clare, convocarea unui congres şi alegerea dumneaei erau spre candidatura dumneaei până la urmă, asta era miza“, a declarat Paul Stănescu într-o conferință de presă desfășurată la Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here