Danemarca | Faţada calcinată a vechii Burse din Copenhaga s-a prăbuşit

Sursa foto: radiomoldova.md

Faţada principală a vechii Burse din Copenhaga, devastată marţi de un incendiu, s-a prăbuşit joi după-amiază, au anunţat serviciile de salvare daneze, informează AFP, citată de Agerpres.

„Din nefericire, faţada aflată de-a lungul Frederiksholms Kanal s-a prăbuşit”, au scris serviciile pe X, adăugând că nu au fost raportaţi răniţi şi că zona a fost evacuată.

Structura s-a prăbuşit spre interiorul clădirii cu un zgomot enorm, potrivit imaginilor difuzate de mass-media daneze. Containere fuseseră amplasate de-a lungul acestei faţade pentru a limita riscul de prăbuşire, de care serviciile de salvare se temeau.

Acestea anunţaseră la începutul după-amiezii că o operaţiune în care urma să fie folosită o macara urma să înceapă vineri la prânz pentru a îndepărta în principal părţi din acoperiş care se prăbuşiseră.

Incendiul a izbucnit din motive necunoscute marţi, sub acoperişul clădirii, în jurul orei locale 07:30, iar jumătate din edificiu a ars.

Un punct de reper al Copenhagăi, vechea Bursă, construită în secolul al XVII-lea şi care urma să sărbătorească 400 de ani de la înfiinţare anul acesta, găzduieşte şi o vastă colecţie de opere de artă, dintre care câteva sute au fost puse la adăpost.

Care ar fi cauza exploziei la blocul din Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here