Deputat „de AUR”: Dosar la DIICOT pentru bancomate, dosar pentru violenţă, bătaie cu un interlop, ordin de protecţie cerut de fosta iubită

Sursa: Facebook

Liderul filialei Bihor a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Ioan Mihai Lasca, a ieşit în evidenţă nu numai prin organizarea protestelor anti-mască de la Oradea, ci şi prin dosarele penale care i-au fost deschise. Ioan Mihai Lasca a ajuns deputat, graţie voturilor obţinute de AUR la alegerile parlamentare de dumincă.

A fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT, în februarie 2016, alături de mai multe persoane, sub acuzaţiile de: „constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare”.

Potrivit procurorilor anti-mafia, „începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite  la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute” (comunicatul integral – AICI). 

Potrivit Bihoreanul, liderul filialei AUR Bihor a fost şi protagonistul a două episoade violente. Iată ce scria publicaţia locală: 

  • << În 2012, un alt interlop orădean, Costi Mărie, fusese reţinut, cu nasul spart, după ce – împreună cu un prieten de-al său (Petru Puşcaş), s-au luat la bătaie cu protestatarul de azi, Mihai Lasca, zis pe atunci „Francezu”, descris ca „un fost şmenar” cu care Mărie se afla în relaţii de duşmănie. Apropiaţii lui Mărie susţineau, la vremea respectivă, că acesta a fost atacat de Lasca în timp ce se plimba cu fiica sa de 4 ani lângă o terasă, fetiţa fiind şi ea rănită în urma îmbulzelii. În timpul altercaţiei, Lasca ar fi scos chiar un cuţit, însă Mărie l-ar fi lovit peste mână, iar arma i-ar fi căzut >>. 
  • << Pe numele său, pe portalul instanţelor de judecată apar şi alte dosare penale. Pe rolul Judecătoriei Oradea, anul acesta, în luna mai, a fost înregistrat un nou dosar penal împotriva protestatarului de azi, pentru „lovire sau alte violenţe”, parte vătămată fiind un bărbat (I.E.V). De asemenea, în toamna anului trecut, aceeaşi instanţă a emis un ordin de protecţie împotriva lui Lasca, la solicitarea unei femei (B.A.A.), care ar fi chiar fosta sa parteneră de viaţă. Tot la Judecătorie, numele lui Lasca apare şi la secţia civilă, pentru „exercitarea autorităţii părinteşti”. Sursele BIHOREANULUI spun că patronul firmei de pază l-ar fi urmărit în trafic pe iubitul fostei partenere de viaţă şi l-ar fi blocat în mijlocul drumului, unde l-a luat la bătaie. Contactat de BIHOREANUL, duminică după amiază, Mihai Lasca a spus că nu poate să declare ceva „până nu văd acuzele care mi se aduc”, respingând ideea că ar fi interlop, de vreme ce conduce o firmă de pază. >>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here