Deturnare de fonduri COVID. Un senator din anturajul președintelui Braziliei, prins că ascundea bani între fese

În urma unui raid al poliției, un senator brazilian apropiat președintelui Jair Bolsonaro a fost prins cu bani ascunși între fese, a relatat presa braziliană citând surse sub condiția anonimatului, transmite The Guardian.

Este vorba despre senatorul Chico Rodrigues. Acesta este suspectat că ar fi deturnat bani dintr-un fond special destinat combaterii pandemiei de COVID.

Senatorul a confirmat într-un comunicat că au avut loc percheziții, miercuri, la domiciliul său din Boa Vista, dar nu a dat detalii. El neagă, de altfel, orice acuzații de corupție.

Biroul său a refuzat, pe de altă parte, să spună dacă incidentul cu banii găsiți în chiloți este adevărat, dar o sursă judiciară apropiată dosarului a confirmat informația pentru agenția Reuters. 

Cotidianul Estado de São Paulo a relatat că senatorul, în vârstă de 69 de ani, ar fi ascuns în părțile intime peste 30.000 de reali brazilieni (circa 4.500 de euro). O altă publicație, revista Crusoé, de orientare conservatoare, a scris chiar, pentru a ilustra sordidul situației, că unele bancnote erau murdare de fecale. „A fost o scenă extrem de stânjenitoare” în momentul în care poliția a făcut descoperirea, a scris Crusoe.

Informația s-a viralizat, brazilienii postând-o pe rețelele sociale sub hashtagul #PropinaNaBunda (Cu mita în fund – n.r.) Cu un joc de cuvinte, mulți au comentat că momentul va rămâne în „analele istoriei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here