Din ordinul lui Xi Jinping, Partidul Comunist Chinez va lupta „hotărât” cu epidemia care a creat panică

Preşedintele chinez Xi Jinping a dat, luni, semnalul unei mobilizări în ţară în vederea opririi ”hotărâte” a extinderii noului virus care a ucis trei oameni în ţară din decembrie şi a început să contamineze state vecine, relatează AFP, preluată de News.ro.

Potrivit televiziunii naţionale chineze, numărul unu chinez ”a dat importanta instrucţiune cu privire la epidemia de pneumonie cauzată de un nou coronavirus (…)  ca propagarea epidemiei să fie oprită hotărât”.

China a anunţat luni a treia moarte din cauza misteriosului virus apărut luna trecută, în contextul în care epidemia s-a extins către nordul şi sudul ţării, cu doar câteva zile înainte de marea migraţie de Anul Nou chinezesc.

Potrivit autorităţilor, epidemia era localizată până acum la Wuhan (centru), o aglomeraţie cu aproximativ 11 milioane de locuitori, unde virusul – din familia SARS – a apărut luna trecută.

Însă, pentru prima oară, conducători sanitari chinezi au semnalat luni cazuri noi în alte oraşe din ţară – două la Beijing (nord) şi altul la Shenzhen, o metropolă situată în sudul extrem, în dreptul Hong Kongului.

Peste 200 de persoane au fost contaminate în ţară, potrivit autorităţilor.

Punctul comun al tuturor acestor cazuri noi este faptul că persoanele contaminate au fost la Wuhan în ultimele săptămâni.

Pacienţii spaitalizaţi în capitală se aflau în stare stabilă şi primeau îngrijiri de penumonie, au anunţat autorităăţile sanitare locale.

Virusul provoacă o îngrijorare tot mai mare în urma decesului, în weekend, al celei de-a treia persoane de la începutul epidemiei şi unei creşteri semnificative a numărului cazurilor noi la Wuhan – aproape 140 din totalul de 198.

Cu toate acestea, autorităţile sanitare din oraş vor să dea asigurări că, în opinia lor, riscul unei transmiteri a virusului între oameni este ”slab”, chiar dacă ”nu este exclus”.

Focarul epidemiei pare să fie o piaţă din Wuhan specializată în vânzarea angro de fructe de mare şi peşte, unde lucrau mai mulţi pacienţi contaminaţi. Piaţa a fost închisă şi au avut loc operaţiuni de decontaminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here