„Direcția politică” l-a făcut pe ministrul pentru Brexit să demisioneze

Sursa: Wikipedia

Ministrul britanic pentru Brexit, David Frost, şi-a dat demisia din cauza „direcţiei politice” a guvernului condus de premierul Boris Johnson, a relatat publicaţia Mail on Sunday, citată de Reuters, preluat de Agerpres.

„Lordul Frost şi-a înaintat demisia în urmă cu o săptămână, însă a fost convins să rămână până în ianuarie”, a scris ziarul pe contul său de Twitter.

„Frost a demisionat în mod senzaţional din guvernul lui Boris Johnson”, a spus ziarul.

Downing Street nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Ziarul britanic a scris că plecarea lui Frost a fost determinată de introducerea unor măsuri suplimentare anti-COVID-19, inclusiv certificatele, o nemulţumire mai amplă faţă de majorările de taxe şi costul „zero net (emisii de dioxid de carbon)” al politicilor de mediu.

Plecarea celui mai important negociator pentru Brexit al guvernului britanic constitue o nouă lovitură pentru premierul Boris Johnson, care s-a confruntat cu avertismente din partea unora din propriii săi parlamentari, potrivit cărora ar trebui să îşi îmbunătăţească leadershipul, în caz contrar riscând să se confrunte cu provocări.

Boris Johnson a declarat vineri că îşi asumă responsabilitatea personală pentru pierderea unui bastion conservator într-o înfrângere electorală care a arătat dezamăgirea publicului faţă de o serie de scandaluri şi a intensificat presiunea din partea parlamentarilor revoltaţi.

David Frost, un susţinător al Brexit-ului, a condus încercările Londrei de a renegocia condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. A

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace: Este foarte improbabil ca cineva să trimită trupe în Ucraina împotriva Rusiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here