Doar câteva sute de persoane s-au prezentat în farmacii, în luna iulie, pentru a li se distribui iodura de potasiu

  În ultima lună, românii nu s-au grăbit să meargă în farmacii pentru a lua pastile cu iod, după cum reiese din datele deținute de DSP-uri. Informațiile strânse până acum arată că, în luna iulie, în Capitală au fost eliberate 302 comprimate, 15 tablete au fost date în Suceava, 25 în Timiş, 10 în Galaţi, 96 în Iaşi. O singură persoană a venit la farmacie în luna iulie, în judeţul Ilfov, să ridice pastilele de iod.

  Ilfov
  Conform informaţiilor furnizate de conducerea DSP Ilfov la solicitarea News.ro, în luna iulie o singură persoană a venit la farmacie să ridice pastilele de iodură de potasiu. Oamenii pot merge la 36 de farmacii din judeţ aflate pe lista oficială a Ministerului Sănătăţii pentru a ridica aceste pastile. Şeful DSP Ilfov, Teodor Negulescu a transmis că în judeţul Ilfov 244.206 persoane reprezintă populaţia eligibilă pentru a primi iodură de potasiu.
  Suceava
  Farmaciile aflate pe lista ministerului  raportează o dată pe lună câte reţete pentru iodură de potasiu eliberează oamenilor.
  Pe raza judeţului Suceava sunt 25 de farmacii autorizate să elibereze iodura de potasiu, pe baza prescrierii de la medicul de familie.
  În luna iulie însă au fost ridicate de la aceste farmacii numai 15 tablete, conform datelor furnizate News.ro de şeful DSP Suceava.
  Timişoara
  În judeţul Timiş din luna iulie până acum au fost ridicate de la farmacie numai 25 de comprimate de iodură de potasiu, conform datelor furnizate de DSP Timiş.
  Galaţi
  În judeţul Galaţi raportarea farmaciilor pentru luna iulie arată că 6 persoane au luat reţetele pentru 10 tablete de iodură de potasiu. 3 farmacii din cele 42 aflate pe lista oficială a Ministerului Sănătăţii au eliberat aceste medicamente, conform datelor transmise de conducerea DSP Galaţi.
  Iaşi
  În judeţul Iaşi, în luna iulie, au fost eliberate numai 96 de tablete de iodură de potasiu pentru 38 de persoane, arată datele furnizate de şeful DSP Iaşi.
  În Capitală există cele mai multe farmacii de unde oamenii pot ridica pe baza reţetei medicale pastilele de iodură de potasiu.
  Datele raportate până acum de farmaciile aflate pe lista Ministerului Sănătăţii arată că au fost distribuite 302 comprimate pentru 172 de pacienţi.
  Lista cu farmaciile care distribuie gratuit tabletele poate fi consultată AICI.
  „Conform art 10 din Ordinul Ministrului Sănătăţii nr.1648/21.06.2022 privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65mg comprimate către populaţie În primele 7 zile lucrătoare ale fiecărei luni farmaciile comunitare din lista prevăzută la art 1. trimit către direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti în raza căreia se află o situaţie care va cuprinde numărul de persoane cărora le-au fost eliberate în baza prescripţiei medicale comprimate de iodură de potasiu 65 mg, precum şi numărul de comprimate eliberate, conform modelului prevăzut în Anexa nr 5.
  Distribuirea medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate în farmacii comunitare s-a realizat începând cu data de 29.06.2022 prin intermediul distribuitorilor de medicamente, fiind recepţionat în farmacii spre eliberare începând cu luna iulie 2022. Astfel, luna august 2022 este prima lună în care se realizează centralizarea datelor privind eliberarea medicamentului către pacienţi, ultima zi de raportare a farmaciilor fiind 09.08.2022.
  Datele centralizate până la acest moment ne arată eliberarea prin intermediul farmaciilor comunitare de pe raza Municipiului Bucureşti a 302 comprimate pentru 172 de pacienţi”, au transmis într-un răspuns pentru News.ro reprezentanţii DSP Bucureşti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here