Dominic Fritz: Demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos

Foto: INQUAM/Cornel Putan

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR PLUS), afirmă, joi, că prim-ministrul Florin Cîţu a aruncat România într-o criză politică, dar demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos, cauzat de neînţelegerile pe tema PNDL 3. ”Mai bine rămâi în istorie ca „omul baronilor” decât ca prim-ministrul care a oprit, cu forţa, noaptea, reformele în justiţie”, afirmă Dominic Fritz, citat de News.ro.

”Prim-ministrul Florin Cîţu a aruncat România într-o criză politică pentru a-l îndepărta pe Stelian Ion din fruntea ministerului Justiţiei. Demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos, din cauză că lui Florin Cîţu nu i-a ieşit planul cu PNDL 3, program guvernamental care, în forma actuală, ar fi doar un cadou pentru baronii PNL. Aceasta este scuza. Mai bine rămâi în istorie ca „omul baronilor” decât ca prim-ministrul care a oprit, cu forţa, noaptea, reformele în justiţie”, a scris, joi, pe Facebook, Dominic Fritz.

Acesta afirmă că ultimul prim-ministru care şi-a aruncat în criză propriul guvern a fost tot liberal şi tot din cauza justiţiei.

”Atunci indezirabilă era Monica Macovei, acum este Stelian Ion, povestea este aceeaşi, pentru cei care şi-o amintesc. Mie mi-au povestit-o mulţi în stradă, la protestele împotriva OUG13, printre multe alte istorii politice din România. Stelian Ion a încercat să schimbe regulile jocului prin organizarea unor concursuri adevărate pentru funcţiile de conducerile din parchete, Parchetul General, DNA, DIICOT, acea structură care a eşuat în dosarul represiunii protestului din august 2018. Din păcate, o parte din PNL, reprezentată acum de Florin Cîţu, a dovedit, din nou, că nu are voinţă politică pentru reforma Justiţiei”, a mai scris Fritz.

Primarul din Timişoara afirmă, însă, că ”doar PNL şi USR PLUS au puterea, împreună, să îndrepte ţara în direcţia cea bună, dar nu cu Florin Cîţu la conducerea guvernului”.

Stelian Ion: De câte ori nu au fost respectate avizele MJ, unii au ajuns să dea cu subsemnatul / Ce spune de numirea șefilor de parchete

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here