Emanații misterioase de gaze deasupra orașului Wuhan, epicentrul coronaviruslui. Există suspiciuni legate de incinerări masive de cadavre

Foto: Windy.com

Cantități mari de doixid de sulf  – un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înțepător spre acrișor – au fost depistate deasupra orașului Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, potrivit serviciului de meteorologie Windy.com.

Acest tip de gaz apare în atmosferă după ce sunt arse materii organice, printre care şi cadavre umane, iar prezenţa dioxidului de sulf în concentraţie ridicată suscită îngrijorări legate de numărul real al deceselor cauzate de coronavirus, și anume că bilanțul ar fi mult mai mare decât cel anunțat oficial.

Autoritățile din Beijing au ordonat incinerarea în crematorii a tuturor cadavrelor celor care au murit din cauza epidemiei. Potrivit The Epoch Times, crematoriile din Wuhan ard cadavre 24 de ore în fiecare zi din cauza epidemiei de coronavirus.

Un angajat al unui crematoriu a declarat că este nevoie de mai multă forţă de muncă din cauza numărului mare de cadavre care sunt aduse de la spitale.

Cel puţin 100 de cadavre ajung în fiecare zi la crematiorul pentru care lucrează, de la cele spitalele în care sunt trataţi bolnavii. „Începând cu 28 ianuarie, 90% dintre angajaţii noştri lucrează 24/7… nu am putut merge acasă”, a declarat el.

Bilanțul oficial

Noul coronavirus a ucis 908 persoane în China continentală, unde numărul celor infectaţi a depăşit 40.000, potrivit bilanţului dat publicităţii luni de autorităţi, care confirmă totodată o anumită stabilizare în progresia epidemiei.

Nouăzeci şi şapte de decese noi au fost raportate în China continentală, dintre care 91 în Hubei, provincie din centrul ţării cu capitala la Wuhan, considerat focarul epidemiei.

Virusul nCoV 2019, apărut în decembrie într-o piaţă din Wuhan, a făcut două victime şi în afara Chinei, una în Filipine şi alta în Hong Kong.

Bilanţul global al celor 910 decese provocate de noul coronavirus îl depăşeşte pe cel al Sindromului Acut Respirator Sever (SARS), soldat cu moartea a 774 de persoane în întreaga lume în 2002-2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here