FAKE NEWS-ul pandemiei: „Auzisem că negrii nu ar fi afectați de coronavirus”. Una dintre surse: o vedetă rap

Sursa: Pexels

Evoluția epidemiei de coronavirus în SUA a pus în lumină un adevăr sumbru: afro-americanii sunt mult mai afectați de Covid-19 decât orice alt grup rasial de pe continentul nord-american. Rata mortalității este de până la șase ori mai mare decât în cazul albilor.

Una dintre explicațiile oferite până acum de specialiști ține de influența problemelor medicale preexistente. Incidența diabetului, hipertensiunii arteriale sau obezității ar fi mai ridicată în rândul afro-americanilor, prin urmare și crește și capacitatea distructivă a infecției cu coronavirus.

Însă podcastul de sâmbătă al BBC semnalează și un fapt… inedit: ideea că afro-americanii nu ar putea fi atinși de Covid-19.

„Auzisem că negrii nu ar fi afectați de coronavirus”, spune o femeie din New Orleans, care lucrează la un magazin Dollar store din orașul american. Dar acest fake news, notează realizatorul podcastului de la BBC, nu pare să fi circulat la întâmplare prin New Orleans.

La mijlocul lunii martie, rapper-ul Waka Flocka spunea, senin, că „minoritățile nu se pot îmbolnăvi”. „Toți ne tragem din aceleași persoane. Am luat ceva, vreunul dintre noi? I-a lovit pe oamenii care trec prin aeroportul nostru [Atlanta], nu-i atinge pe oameni plini de suflet”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here