Cuplul de miliardari care concurează Tesla. De la mașina lui James Bond și afacerea cu Elon Musk, la propria „companie autmobilistică digitală”

Sursa: https://assets.fiskerdps.com/


Renumitul designer de autovehicule, Henrik Fisker revine, la șapte ani după colapsul companiei sale care stabilea pionieratul mașinilor electrice, scrie Forbes.

Henrik Fisker pare că vine direct din lumea starurilor de la Hollywood, detașându-se prin rolul său de “renumit designer european de autovehicule.”

Un danez în vârstă de 57 de ani, înalt, chipeș, care întâi s-a făcut cunoscut în afara lumii automobilistice, în anul 1999, pentru stilizarea unui BMW argintiu decapotabil, folosit de James Bond-ul interpretat de Pierce Brosnan, în filmul “The World Is Not Enough”. La începutul anilor 2000, Fisker a condus faimoasele studiouri de design ale lui Aston Martin, înainte de a ocupa funcția de consultant de design pentru firma Tesla, a lui Elon Musk. În 2007, a înființat Fisker Automotive, care a devenit una dintre primele mașini electrice din lume, înainte de a eșua lamentabil șase ani mai târziu.

Acum, a revenit și se poate spune că trei lucruri sunt atfel decât erau cândva. In primul rând, Fisker are un nou partener de afaceri, pe soția sa care este co-fondator Fisker Inc, Geeta Gupta-Fisker.

În al doilea rând, compania sa, cu sediul în Los Angeles, a fost listată public și a reușit performanța de a strânge mai mult de 1 miliard de dolari lansarea IPO-ului, în octombrie 2020. Și, nu în ultimul rând, valoarea la bursă a afacerii lui Fisker a crescut cu 56% de la debut, ceea ce i-a facut pe Henrik și Geeta miliardari, fiecare dintre ei având o cotă parte de 1,1 miliarde dolari.

Industria automobilistică a cunoscut consilii de conducere tată-fiu, dar Fisker Inc este deschizător de drumuri întrucât conducerea este a familiei ce constă în soț-soție.

“Avem stiluri diferite de lucru. Aș spune, mai degrabă, că este un fel de împărțire dreapta/stânga a activității”, a declarat Geeta (46 ani), pentru Forbes. “Dreapta – este partea creativă, adică Henrik. Stânga – este partea analitică, bazată pe date concrete. Adică eu.”

Diviziunea muncii funcționează. Să luăm de exemplu Fisker Ocean, un SUV pe baterii pe care au promis că îl vor pune pe piață pentru un preț de 38.000 de dolari în anul 2022. “Datoria lui Geeta este să reducă costul”, spune Henrik. “Datoria mea este să mă asigur că vom avea un produs de marcă.”

Nu averea este scopul noii companii, spune Henrik: ”Nu am intrat în afaceri cu mașini de dragul banilor. Mama voia să devin medic stomatolog.

Sursa: WIkipedia

Cei doi lideri aveau acțiuni serioase în noua lor afacere ceea ce le permitea să-i conducă destinele într-un mod în care Fisker nu a reușit cu compania sa inițială, companie a cărei proprietate era deținută, în principal, de către investitori cum sunt fondul suveran Qatar și capitaliști de marcă din Silicon Valley. Fisker Automotive a reprezentat o lecție dură pentru că tizului său, care era și șef de design, director și membru al board-ului, îi lipsea o calitate esențială, aceea de proprietar. “Nu deținea nici măcar o parte din companie”, spune Geeta.

“Dreptul de proprietate este singura cale de a influența deciziile, deciziile corecte” spune Geeta. “Iată de ce, atunci când am pus pe picioare afacerea… ceea ce a contat pentru noi au fost drepturile de super-vot. Deoarece nu ne dorim sub nici o formă să se întâmple ceea ce s-a întâmplat data trecută, când alte persoane au fost cele care au venit și au luat decizii.”

Familia Fiskers prezintă noua afacere ca pe o “companie automobilistică digitală” care își externalizează producția în loc să-și construiască propriile fabrici pentru a menține costuri scăzute. Fisker cumpără marea parte a componentelor automobilistice de bază – inclusiv baterii și motoare electrice – de la furnizori externi.

Producătorul de piese de schimb, Magna, care fabrică și autovehicule, în virtutea contractelor cu BMW, Daimler, Jaguar Land Rover și Toyota, a intrat într-o alianță cu Fisker, în luna octombrie, și urmează să construiască marca Ocean la fabrica din Gratz, Austria. Ca parte a afacerii, Magna deține 6% din acțiunile Fisker.

Capacitatea autovehiculului de a fi permisibil ca preț este un element de bază din punctul de vedere al vânzării. Marca Ocean stilată a fost prezentată la CES, anul trecut, în ianuarie, în Las Vegas. Ocean nu va miza doar pe aspect sau pe faptul că folosește din plin materiale reciclabile, pentru a-și tenta cumpărătorii. Autovehiculul cu 5 locuri are un preț de pornire de numai 37.499 dolari.

Deși este mai spațioasă decât Model Y Tesla, prețul de pornire al acestuia este cu mai mult de 12.000 de dolari mai mic. Până acum, mai mult de 10.000 de indivizi au plătit câte 250 de dolari, fiecare, pentru a-și rezerva câte un autovehicul.

Henrik este o celebritate în lumea industriei automobilistice, dar și Geeta se bucură de un background impresionant.

Născută în India, are mai multe diplome în știință și un doctorat în biotehnologie de la Universitatea Cambridge, unde a desfășurat și activitate de cercetare. Apoi a urmat o carieră în investiții internaționale pentru Lloyds Banking Group, apoi, timp de câțiva ani, a fost manager de investiții IT. Și-a întâlnit viitorul soț în 2011 când acesta se afla în Londra, cu puțin timp înainte ca afacerea Fisker Automotive să înceapă să se destrame. S-au căsătorit în 2012.

Sursa: thriveglobal.com

Cuplul a declarat că au lucrat zi lumină în ultimii câțiva ani pentru a pune pe picioare afacerea. În timpul pandemiei, au continuat activitatea lucrând de acasă din West Hollywood, “pentru a evita să se lovească unul de celălalt, la aceeași masă”, spune Henrik.

Cei doi și-au împărțit sarcinile. Fisker supervizează atent activitatea inginerilor care proiectează design-ul, care stabilesc trăsăturile caracteristice, indicii de performanță ale Ocean și care întocmesc, de asemenea, planurile viitoarelor modele de automobile. Geeta se ocupă de finanțe, taxe, relațiile dintre investitori și negocierile cu furnizorii pentru a se asigura că Ocean este un model demn de prețul său de bază, 37.499 dolari.

“Când am plecat de la Fisker Automotive, nu aveam decât mașina mea”, își amintește Henrik. “Situația s-a schimbat acum și totul grație lui Geeta. Deoarece ea este cea care face afacerile.”

Rival al lui Musk Testa (care l-a angajat pe Fisker, în calitate de consultant, pentru autovehiculul care a devenit Model S – și l-a dat în judecată, fără succes însă, pentru încălcarea clauzelor contractuale), Fisker Automotive era, în aceeași măsură o nouă stea și o poveste moralizatoare.

Compania cu sediul în California a câștigat sprijinul unor persoane influente, inclusiv Kleiner Perkins, a câștigat adorația și atenția presei pentru aspectul modelului hibrid de autovehicul Karma; a câștigat chiar și un împrumut preferențial de 529 de milioane de dolari pentru a investi în construcția viitoarelor modele electrice. Dar, din păcate, succesul nu a făcut parte din schemă. S-au înregistrat o serie de neajunsuri, inclusiv legate de setul de baterii al mașinii, probleme tehnice și chiar un uragan care a făcut praf un întreg transport de mașini de lux.

În 2013, compania a dat faliment, iar bunurile sale au fost achiziționate de Grupul Wanxiang din China, care i-a schimbat numele în Karma Automotive și care continuă să vândă modelul hibrid, elegant, al lui Fisker.

Pentru a avea succes în afacere, familia Fisker a investit o mare parte din economiile de o viață – asumând-și, astfel, un risc financiar enorm, dată fiind experiența eșecului fostei companii a lui Henrik. Apoi, din nefericire, a intervenit o complicație majoră: Geeta a aflat că are cancer de sân în fază incipientă.

“A primit telefon de la medic în timpul unei convorbiri cu investitorii”, a spus Henrik. În ciuda veștii triste, Geeta a continuat să lucreze cu băncile și investitorii în săptămânile care au urmat, deși a trecut prin două operații chirurgicale și prin radioterapie. Tratamentul s-a încheiat în noiembrie.

“În acest moment am scăpat de cancer. ” spune ea “Au fost câteva luni grele, dar mă recuperez și mă simt mult mai bine.” Henrik, care a fost impresionat de forța ei, spune că “nu a pierdut decât o zi de muncă… așa este ea, neobosită.”

Geeta este deplin conștientă de riscurile care există dacă lucrurile nu merg bine în companie. „Dacă nu reușim, în această afacere, Henrik și cu mine nu vom mai avea niciodată de lucru, vom fi terminați”, afirmă aceasta. „Nu facem asta ca să ne îmbogățim. Facem asta pentru că vrem să creăm o companie extraordinară care să fabrice mașini extraordinare. Vrem să fabricăm mașini ecologice nemaipomenite, la un preț permisiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here