Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen vor fuziona. Noua firmă are vânzări anuale de 8,7 milioane de mașini

Consiliile de Administrație ale FCA Fiat-Chrysler și PSA Peugeot-Citroen au aprobat fuziunea celor două firme, care vor forma al treilea cel mai mare producător auto din lume. Noua entitate va avea o valoare de piață de peste 50 de miliarde de dolari și vânzări anuale de peste 8,7 milioane de mașini. Sub același acoperiș se vor aduna mărci precum Fiat, Peugeot, Citroen, Opel, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Jeep, Dogde, Chrysler și RAM. 

În comunicatul oficial se arată că „firmele au ajuns la un acord pentru a negocia o combinare deplină a respectivelor entităţi printr-o fuziune între egali”.

Entitatea combinată va putea împărţi costurile privind dezvoltarea vehiculelor electrice şi autonome, va putea împărţi tehnologia şi va economisi bani, având o putere de cumpărare mai mare.

„Noua companie va fi deţinută în proporţie de 50% de acţionarii PSA şi 50% de acţionarii FCA”, se arată în comunicatul comun al celor doi producători auto.

Preşedintele FCA, John Elkann, şi directorul general al PSA, Carlos Tavares, îşi vor menţine poziţiile în entitatea combinată, care ar urma să realizeze economii anuale de costuri de 3,7 miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari).

Grupul născut în urma fuziunii dintre PSA şi FCA va fi înregistrat în Olanda, va fi listat la bursele din Paris, New York şi Milano şi va avea sedii în Franţa, Italia şi SUA, a scris Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here