FOTO | Mariupol, așa cum era înainte de invazie. Cele 7 fotografii postate de Zelenski

Sursa: Twitter

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat sâmbătă imagini cu oraşul Mariupol înaintea invaziei ruse, spunând că a fost un oraş frumos, care acum nu mai există. Fotografiile sunt realizate de un jurnalist ucis în propria locuinţă în urma unui bombardament rusesc asupra Mariupolului, transmite News.ro.

„Acesta a fost Mariupol înainte de invazia trupelor ruseşti. Un oraş frumos cu jumătate de milion de locuitori. În prezent, practic nu există clădiri neavariate acolo. Nu există Mariupol. Şi nu există nici Viktor Dedov (Vic Dedoff) care a făcut aceste fotografii”, a scris preşedintele Ucrainei pe Facebook.

Viktor Dedov este un jurnalist ucrainean ucis în 11 martie, în Mariupol, după ce blocul în care locuia a fost bombardat.

Zelenski postează 7 imagini din Mariupol şi o fotografie a jurnalistului.

Mariupolul, port considerat strategic, situat în sud-estul Ucrainei, a devenit un câmp de ruine în urma bombardamentelor ruseşti, cu locuitori care trăiesc în subsoluri, fără apă, fără căldură şi fără  comunicaţii cu exteriorul.

Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni sunt blocaţi în Mariupol, de când a fost înconjurat de forţele ruse la 1 martie, potrivit oficialilor ucraineni.  Aceştia susţin că peste 20.000 de oameni din oraş au murit în timpul atacului.

Oraşul se află aproape în întregime sub control rus, însă combatanţii ucraineni s-au baricadat în imensul complex metalurgic Azovstal, asediat şi bombardat în continuare de către armata rusă.

Mai mute culoare pentru evacuarea locuitorilor au fost anulate în ultimul moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here