FOTO | România, în topul beneficiarilor de subvenții de la fondul UE de 390 miliarde euro

Sursa: Comisia Europeană

„Este un acord extrem de important pentru România”, a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis. „Am obținut pentru România o sumă impresionantă de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene”, au fost primele declarații făcute de președintele Klaus Iohannis, marți, după ce statele membre UE au ajuns la un acord istoric.

Potrivit autorităților de la București, suma totală astfel obținută va fi direcționată spre două zone strategice: revigorarea economică și investiții în infrastructură.

Acordul de redresare post Covid a țărilor membre are mai multe paliere (o analiză detaliată făcută de The Economist – AICI). Printre altele, el prevede un fond de 390 de miliarde de euro sub formă de subvenții. Ceilalți 360 de miliarde de euro vor fi alocați ca împrumuturi.

România se află în Top 10 beneficiari, pe locul șapte, într-un clasament pe al cărui podium găsim Italia, Spania și Franța. Dintre statele est-europene, doar Polonia se află înaintea României. Pentru toate detaliile, puteți consulta fotografia atașată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here