Galerie FOTO-VIDEO. Una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din Pacific, în care înotul este interzis

De o importanță strategică deosebită pentru Japonia, insula Ishigaki se deschide spre Oceanul Pacific nu doar prin portul în care își ține navele cu care alungă flota chineză din zona Insulelor Senkaku. Golful Kabira (sau Kabira Bay, așa cum apare pe pliante) este el însuși un punct strategic pe harta turismului.

În Kabira Bay este interzis înotul întrucât recoltarea perlelor negre este una dintre afacerile locului. În schimb, poți face o incursiune cu bărcile cu podea de sticlă pentru a studia fauna subacvatică.

„Are motor electric, e silențioasă și nu poluează apa”, este primul lucru pe care ni-l spune proprietarul bărcii cu care poți desluși câte ce a din misterul vieți de pe fundul oceanului.

Țestoase, corali, peștele Napoleon sau celebrul „Nemo” apar la doar câteva zeci de metri depărtare de plajă.

La trei ore și jumătate de zbor de Tokio, dar mult mai aproape de Taiwan (330 de kilometri), Kabira Bay este o revelație tropicală.

O realitate care te face să înțelegi ușor ce e cu pacheboturile care „descarcă” sistematic turiști taiwanezi în portul Ishigaki, dar și de ce aeroportul revarsă zi de zi japonezi veniți din restul țării.

*Material realizat cu sprijinul unui program pentru jurnaliști străini al Ministerului de Externe din Japonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here