Gen. Christopher Cavoli: Ucraina va fi depășită cu zece la unu de Rusia în câteva săptămâni, fără sprijinul SUA

Sursa: NATO

Comandantul forțelor SUA din Europa a avertizat miercuri că Ucraina va fi depășită cu zece la unu de Rusia în câteva săptămâni dacă SUA nu aprobă finanțarea suplimentară pentru ajutorul militar care a stagnat în Congres, notează Stars and Stripes.

<< Generalul de armată Christopher Cavoli, care conduce Comandamentul European al SUA și este comandantul suprem aliat al NATO, a spus Comitetului Serviciilor Armate din Camera Reprezentanților că avantajul de artilerie al Rusiei asupra Ucrainei se va dubla curând, permițând Ucrainei să răspundă cu doar un proiectil la zece proiectile rusești.

„Situația este extrem de gravă”, a afirmat acesta. „Pe câmpul de luptă cel mai mare ucigaș este artileria … și dacă Ucraina ar rămâne fără muniție, va rămâne fără pentru că am încetat să îi furnizăm”.

Statele Unite livrează „partea leului” în ceea ce privește proiectilele e artilerie de calibrul 155 mm pentru Ucraina și sunt, de asemenea, principalul furnizor al apărării antiaeriene terestre a țării – „cele mai critice elemente pe câmpul de luptă”, a declarat Cavoli.

E de așteptat ca atacurile frecvente cu rachete la scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei sunt să devină mai devastatoare pe măsură ce stocurile de interceptoare pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei scad, a spus el.

„Aceste atacuri ar distruge cu desăvârșire economia și societatea civilă, precum și armata Ucrainei, dacă nu ar fi apărate împotriva lor”, a spus Cavoli. „Fără furnizarea de interceptoare din partea SUA, asta se va întâmpla.

Cavoli și-a oferit evaluarea asupra războiului de doi ani în timp ce un pachet de ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel, care a fost adoptat de Senat în februarie, a continuat să stea în așteptare în Camera Reprezentanților. Casa Albă a solicitat fondurile în octombrie.

Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Mike Johnson, a indicat că va aduce proiectul de lege suplimentar pe masa de vot, dar ritmul lent i-a infuriat pe mulți parlamentari și a determinat eforturi pentru a forța un vot fără aprobarea lui Johnson.

Democrata Elissa Slotkin a declarat miercuri că un instrument pentru a-l ocoli pe Johnson, o petiție de evacuare, este doar la câteva semnături distanță de cele 218 necesare pentru a declanșa acțiunea în Camera Reprezentanților.

Între timp, soldații ucraineni își raționalizează proiectilele de artilerie în anticiparea epuizării stocului, a declarat Cavoli. Acum, ei sunt suprasolicitați de ruși în raport de cinci la unu.

Țările europene încearcă să acopere deficitul de artilerie prin creșterea ratei lor de producție, dar cele 11.000 de proiectile pe care le produc anual nu sunt suficiente, iar Ucraina va rămâne „foarte dependentă” de SUA în 2024, conform lui Cavoli.

„Nivelul de producție necesar nu este evident în acest moment. Credem că este la cel puțin câteva luni distanță, și de aceea aceasta este o perioadă atât de importantă acum”, a spus el.

Celeste Wallander, secretarul adjunct al Apărării pentru afaceri de securitate internațională, a declarat că SUA a trebuit să fie creativă pentru a continua să ajute Ucraina fără finanțare suplimentară din partea Congresului. Pentagonul a anunțat marți că a trimis Ucrainei mii de arme de fabricație iraniană care fuseseră confiscate în timpul tranzitului către militanții Houthi din Yemen.

Întârzierea în sprijinul armat al americanilor i-a dat deja Rusiei avantajul, conform lui Wallander. Forțele rusești au înaintat în timp ce ucrainenii sunt forțați să decidă ce să apere, iar loviturile rusești asupra infrastructurii ucrainene „dăunează foarte mult” rețelei electrice a țării.

„Suntem deja martori la efectele eșecului de a aproba suplimentarea”, a spus ea.

Cavoli a spus că este optimist că Ucraina va putea să-și păstreze teritoriul pe care îl controlează în prezent în acest an, dar numai dacă SUA și alți aliați mențin un flux constant de aprovizionare.

„Ucraina rămâne aproape în întregime dependentă de sprijinul extern pentru a rămâne în această luptă”, a spus el. „Gravitatea acestui moment nu poate fi subestimată. Dacă nu continuăm să sprijinim Ucraina, Ucraina ar putea pierde.” >>

Ceea ce a dus la sincopele din ajutorul occidental pentru Ucraina a încurajat și declanșarea invaziei ruse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here