George Simion, relaţie veche cu galeriile de fotbal: „Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile”

Foto: INQUAM/Sabin_Cirstoveanu

Sute de membri ai galeriilor de fotbal au participat la protestul de noaptea trecută, transformându-l dintr-un eveniment pașnic într-unul violent, soldat cu jandarmi răniţi, distrugeri şi furturi, notează Newsweek România.

Potrivit sursei citate, George Simion este un ultras cu ștate vechi. El este co-fondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, iar într-un interviu pentru Revista ULTRA declara că „principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi”.

Câteva pasaje relevante, mai jos:

  • „Pot spune, cu mâna pe inimă, că până acum am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi (…)”.
  • „În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori”.
  • „Primul meci relevant pentru mine a fost România – Bosnia, disputat în vara lui 2003 pe un arhiplin stadion central din Bănie. Cei care au fost în ziua aia la meci își amintesc cu siguranță atmosfera din jurul acelei partide. Echipa de club pe care o iubeam a murit în 2002, așa că am putut și mai mult să mă dedic proiectului susținerii naționalei. Aici am legat prietenii cu oameni din toate peluzele românești”.
  • „Mi-am luat și eu porția de gaze și pumni la ficat, e adevărat. Am fost pus la pământ după un meci pe Giulești în 2012 (cu Bosnia) și striga un jegos în uniformă: ,,Simioane, f…-ți morții mă-tii cu Basarabia mă-tii, lasă că venim peste tine în casă cu sportivii’’. Problema noastră principală este că nu realizăm ce potențial enorm avem. Legea 4 a fost impusă de Jandarmerie prin intermediul lui Mitică și a fost adoptată în totală necunoștință de cauză de Parlament. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost reprezentați, dacă ne-am fi folosit toate pârghiile de presiune, dacă am fi acționat uniți. Timpul nu e pierdut, sunt încă multe lucruri pe care le putem face. Ce pot face eu? Să mă folosesc de toate canalele de comunicare pentru a scoate la lumină abuzurile de forță sau nedreptațile legislative”.

1 COMENTARIU

  1. Mai este vreun dubiu cine este tatukul acestor „revoltati” pe democratia adevarata ?Si poate aflam si mai departe ,mai spre est,cine finanteaza acest partid extremist,adica grupul infractional-deja,autointitulat pentru „unirea romanilor”!!?Putin, finantatorul tuturor partidelor extremiste europene si nu numai!!SPER CA PARCHETUL GENERAL SA SE AUTOSESIZEZE SI SA NU MAI LASE TIMPUL SA CURGA IN FAVOAREA TRADATORILOR DE TARA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here