Germania este dispusă să amâne Brexit pentru puțin timp, dacă motivele sunt potrivite

Germania ar fi dispusă să acorde Marii Britanii o amânare scurtă a ieșirii din Uniunea Europeană, dar numai pentru motivele politice potrivite, a spus ministrul de Extern Heiko Maas într-un interviu citat de Reuters.

„Trebuie să știm: care va fi motivul? Dacă va fi să amânăm data pentru două sau trei săptămâni ca să permitem parlamentarilor de la Londra să implementeze legea de ratificare a acordului de ieșire, nu cred că va fi o problemă” a spus oficialul de la Berlin.

Anterior, Franța a spus că se opune unei amânări pe termen lung și că ar acorda doar câteva zile în plus, astfel încât parlamentul britanic să termine ratificarea legii. Parisul se opune amânării Brexitului cu trei luni, așa cum a fost Boris Johnson obligat să ceară, deoarece perioada aceasta ar fi pentru rediscutarea tratatului.

Ieșirea Marii Britanii din UE a trecut de un obstacol dar s-a lovit imediat de altul. Legea înaintată de guvernul Boris Johnson pentru implementarea acordului de Brexit pe care l-a negociat a trecut de votul Camerei Comunelor, o adevărată premieră. Dar, imediat după, aceeași parlamentari au respins adoptarea legii în procedură rapidă, de doar trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here