Autoritățile sanitare din Belgia au anunațat, luni, un nou deces cauzat de coronavirus, scrie Le Soir. Este vorba de o persoană în vărstă de 88 de ani, numărul deceselor ajungând astfel la 5. În plus, au fost raporate 172 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus (80 în Flandra, 68 în Valonia și 17 în Bruxelles). Numărul total de cazuri de infectare se ridică astfel la 1058.

Tot luni, municipalitatea din Bruxelles a decis să închidă toate locurile de joacă în sectoarele și parcurile administrate de oraș. Această nouă măsură este menită să prevină aglomerațiile mari și să încetinească răspândirea virusului. De  menționat că redacția La Libre Belgique a făcut apel la mai multă responsabilitate din partea cetățenilor, după ce a constatat că peste weekend numeroși belgieni au ignorat recomandările autorităților, întâlnindu-se ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat în baruri și restaurante.

Prezentăm mai jos graficul realizat de Le Soir cu numărul total de infectări și grupele de vârstă cele mai afectate

Distribuția pe categorii de vârstă și sex a cazurilor confirmate în Belgia. Graficul nu reflectă gravitatea bolii pentru un grup anume de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here