Hans Klemm insistă asupra „unicei misiuni” a scutului antirachetă din România

Unica misiune a scutului de la Deveselu este aceea de „apărare în fața unui atac balistic”, a declarat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, în cadrul unui eveniment organizat la Baza Militară 99.

Ambasada SUA i-a invitat, marți, pe ambasadorii NATO acreditați la București la o vizită de informare la Baza Militară 99 Deveselu.

„Am luat inițiativa de a-i invita la Deveselu pe toți ambasadorii NATO acreditați la București (…) Obiectivul a fost acela de a prezenta investițiile făcute de România și Statele Unite la Deveselu pentru a oferi un scut antirachetă Alianței Nord-Atlantice și comunității euroatlantice, dar mai ales pentru a sublinia că aceasta este o structură NATO a cărei unică misiune este aceea de a apăra în fața unui atac balistic din direcția Orientului Mijlociu”, a afirmat diplomatul american.

Întrebat în legătură cu afirmația controversată a președintelui francez Emmanuel Macron privind „moartea cerebrală a NATO”, Hans Klemm a răspuns: „Nu vreau să comentez recentul interviu din The Economist al președintelui Macron. Sunt sigur că acest subiect va fi discutat mâine (miercuri – n.r.), când miniștrii de externe ai NATO se vor reuni la Bruxelles, și apoi de către liderii NATO, când se vor întruni la summitul de la Londra, la începutul lui decembrie”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here