I-a cerut Iohannis premierului să candideze la Primăria Capitalei? Orban: E o minciună gogonată. Chiar mă deranjează, sincer

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban, întrebat, sâmbătă, dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să candideze la Primăria Capitalei, a spus că este ”o minciună gogonată”, ”o invenţie”. ”Nu are nicio legătură cu discuţiile dintre noi”, a spus Orban. De asemenea, întrebat dacă se teme că nu va mai fi propus premier, în cazul alegerilor anticipate, Orban a spus că are o relaţie veche şi un parteneriat solid cu preşedintele Klaus Iohannis, transmite News.ro.

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, dacă preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut să candideze la Primăria Capitalei şi a spus: ”A mai apărut această minciună. E o minciună gogonată, nu are nicio legătură cu discuţiile dintre noi şi chiar mă deranjează, sincer”.

Orban a precizat că totul nu este decât ”o invenţie”.

”Nu s-a discutat acest subiect”, a mai declarat Orban, precizând că ce s-a discutat la întâlnirea cu şeful statului a făcut public.

Întrebat dacă se teme că nu ar mai fi propus premier de preşedintele Iohannis, după alegerile anticipate, Orban a spus: ”Cum să mă tem? Între mine şi preşedinte este o relaţie extrem de veche, un parteneriat solid, bazat pe servirea comună a binelui public. Nu am nici cea mai mică emoţie. Sunt speculaţii care se fac fără niciun fundament”. 

Orban a mai spus că junge în funcţia de prim-ministru, prşedintele partidului care câştigă alegerile. 

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale.

El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura anticipatelor, variantă evocată de preşedinte în declaraţiile făcute joi.

„Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai declarat, sâmbătă, că desemnarea candidatului formaţiunii pentru Primăria Capitalei se va face în urma unei cercetări sociologice, în care vor fi testaţi ”potenţialii candidaţi ai PNL”. Întrebat dacă exclude posibilitatea susţinerii lui Nicuşor Dan, Orban a spus: ”Din partea PNL nu poate candida decât un membru al PNL”.

Orban a fost înrebat, sâmbătă, dacă crede că Rareş Bogdan ar putea-o învinge pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei şi a spus: ”Desemnarea candidatului la Primăria Capitalei se va face în baza unei cercetări sociologice ample pe care o facem în Bucureşti, prin testarea potenţialilor candidaţi ai PNL, şi va fi desemnat candidat ce care are cea mai mare şansă să câştige alegerile”.

Întrebat dacă exclude posibilitatea susţinerii lui Nicuşor dan, Orban a spus: ”Din partea PNL nu oate candida decât un membru al PNL”.

Foto: INQUAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here